Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović i zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić posjetili su danas općinu Žepče. U okviru posjete općini Žepče potpisani su četveropartitni ugovori za obnovu i izgradnju individualnih stambenih jedinica i objekata ugroženih poplavama i klizištima za 20 korisnika pomoći.

Potpisnici ugovora su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Islamska zajednica u BiH, Općina Žepče i korisnik pomoći.

Tom prilikom potpisan je i Ugovor o izvođenju građevinskih radova po sistemu "ključ u ruke" s izvođačem radova.

Ova aktivnost je dio rezultata potpisanog Protokola o saradnji između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Islamske zajednice u BiH, na realizaciji zajedničkog projekta "Pružanja podrške za sanaciju šteta prouzrokovanih poplavama i klizištima na području BiH“.

-Danas smo u Općini Žepče s načelnikom Općine Matom Zovkom i zamjenikom reisu-l-uleme Huseinom ef. Smajićem potpisali ugovor za rješavanje 20 stambenih jedinica, potpuno novih po sistemu "ključ u ruke". Deset stambenih jedinica gradi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica zajedno s Islamskom zajednicom u BiH, a Općina Žepče je izabrala korisnike - kazao je Agenciji Fena federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović.

Dodao je da će Islamska zajednica BiH samostalno raditi još 10 stambenih jedinica.

-Danas ovdje 'završavamo' 20 korisnika čije su štete bile potpuno rušenje stambenih jedinica. Ovo je nastavak realizacije projekta koji je potpisan između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i Islamske zajednice u BiH i mi radimo zajedno na rješavanju stambenih jedinica i infrastrukturnih projekata - ističe Osmanović.

Navodi da je prilikom posjete općini Žepče u sedmom mjesecu ove godine s načelnikom dogovorio da će pristupiti izgradnji stambenih objekata, izrazivši zadovoljstvo što su danas potpisani ugovori.

Izvođač radova je firma "Prograd" iz Žepča.

Kako je naglasio Osmanović, rok za izgradnju deset stambenih jedinica je 50 dana. Vrijednost ovih deset stambenih jedinica je 404.000 KM.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba