Žepče i okolinu je prekrio prvi ovosezonski snježni pokrivač, a prema prognozama meteorologa snijeg će nastaviti da pada i tokom narednih dana. "Danas se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. U noći sa nedjelje na ponedjeljak snijeg je moguć i na jugu naše zemlje. U južnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima očekuju se obilnije padavine. Vjetar, veći dio dana, slab u skretanju na sjeverni", saopćili su iz Federalnog Hidrometeorološkog Zavoda BiH.

Jutarnje temperature u nedjelju iznosit će od -5 do 0, na jugu do 4, a dnevne od -3 do 4, na jugu do 9 °C. U glavnom gradu Bosne i Hercegovine biti će oblačno vrijeme sa snijegom. Jutarnja temperatura oko -3, a dnevna oko 2 °C.

Kako su u saopćenju naveli iz FHMZ hladno vrijeme praćeno padavinama nepovoljno će djelovati na većinu stanovništva. Hronični bolesnici trebali bi maksimalno reducirati boravak na otvorenom, te izbjegavati fizičke aktivnosti. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, depresija, dekoncentracija, u noći problemi sa snom.

Učesnicima u saobraćaju sugeriše se opreznija vožnja te da na put ne kreću bez zimske opreme.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba