Ministar Žilić i komesar Šut u srijedu, 01.04.2015. godine posjetili su Policijsku upravu Žepče u Žepču, gdje je održan radni sastanak, na kojem su ministar i policijski komesar informisani od strane načelnika i njegovih saradnika o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području koje je u nadležnosti navedene policijske uprave.

Tom prilikom konstatovano je da na području Policijske uprave Žepče nisu zabilježeni veći bezbjednosni problemi, te da je stvaranju povoljne bezbjednosne situacije, uz redovne mjere koje se kontinuirano poduzimaju od strane policijskih službenika, naročito doprinijelo postupanje po određenim akcijama, koje su planirane na nivou Uprave policije i kojim su predviđene posebne mjere i radnje na poboljšanju bezbjednosnog stanja, kako na području drugih policijskih uprava, tako i na području iz nadležnosti Policijske uprave Žepče.

Pored Žepča ministar Žilić i komesar Šut su posjetili i PS Maglaj, kao i PU III u Zavidovićima.

Kako je zaključeno, bezbjednosna situacija na području navedenih policijskih uprava i stanica je ocijenjena zadovoljavajućom, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i velikom procentu nezaposlenog stanovništva. Takođe je istaknuta dobra saradnja sa općinskim vlastima, lokalnom zajednicom u širem smislu, kao i drugim subjektima u društvu, te je najavljen niz aktivnosti koje bi se trebale poduzimati u narednom periodu, u cilju unapređenja bezbjednosnog stanja na području Zeničko-dobojskog kantona i stvaranja sigurnog ambijenta za sve naše građane.

Kako je predviđeno, u narednom periodu ministar i komesar će posjetiti i ostale policijske uprave i stanice na području iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.   

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba