Učenici i djelatnici OŠ Begov Han bogatim kulturno-zabavnim programom uz brojne goste danas su svečano proslavili 94. godišnjicu postojanja i Dan škole. Svečanosti se odazvao veliki broj predstavnika javnog, kulturnog, političkog i vjerskog života.

Manifestacija je započela himnom u izvedbi školskog hora, a nakon toga sve prisutne je pozdravio direktor škole Adil Gačić.

"Naša škola izrasta korak po korak u jednu savremenu odgojno-obrazovnu ustanovu zahvaljujući, prije svega, odgovornom odnosu svih uposlenika škole prema radu. Dan škole je prilika da se zahvali svima koji doprinose dobrom radu, kao i pohvali one najbolje. Zahvaljujući prije svega Općini Žepče, koja je usprkos poteškoćama koje je izazvala prirodna nesreća i u protekloj godini pomagala u okviru svojih mogućnosti rad ove škole i nove sportske dvorane. Zahvaljujem i ZDK koji je pomogao, ali od kantona u ovoj godini očekujemo daleko više. Nadam se da ćemo uskoro dobiti i jednu savremenu sportsku dvoranu koja će služiti za potrebe ove škole, ali i društvenoj zajednici, te da ćemo naredni Dan škole proslaviti upravo u novoj školskoj dvorani", rekao je, između ostalog, direktor Gačić.

Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZDK Mensur Sinanović je učenicima, djelatnicima i roditeljima čestitao Dan škole, te obećao da će se praksa pomoći sa nivoa kantona nastaviti i u buduće. Također, ministar je izrazio nadu da će se idući rođendan proslaviti u završenoj sportskoj dvorani.

Prisutnim se obratio i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović koji je pohvalio proces odgoja i obrazovanja na području općine Žepče.

U nastavku programa, učenici su pokazali svoje talente i zabavili prisutne goste. Uz program literarne, ritmičke, dramske i folklorne sekcije učenika ove škole, manifestaciju su upotpunili učenici GŠ "Katarina Kosača-Kotromanić".

U sklopu obilježavanja Dana škole svake godine se pohvaljuju najbolji među najboljima.

Učenicom generacije proglašena je Šejla Memčić.

Pohvaljeni su učenici koji su općinskom takmičenju iz matematike i fizike ostvarili zapažene rezultate, a to su:
Harun Kamerić (matematika)- učenik drugog razreda koji je osvojio drugo mjesto i plasirao se na kantonalno takmičenje.
Šejla Memčić (matematika) - učenica devetog razreda osvojila je drugo mjesto i plasirala se na kantonalno takmičenje.
Šejla Memčić i Alem Mešinović (fizika) - u kategoriji osmih i devetih razreda osvojili prvo mjesto.

Za nabolji uspjeh i vladanje u protekloj školskoj godini pohvaljeni su:
Inas Mujkić I-1,
Lejla Jusufović I-2,
Ajna Husić I-3,
Davud Kamerić II-1,
Rijad Herceg II-2,
Nejra Memčić III-1,
Almina Memčić III-2,
Lejla Okanović III-3,
Lamija Šehić IV-1,
Amer Kadić IV-2,
Ilma Huseinagić IV-3,
Selma Zahirović V-1,
Naida Prasko V-2,
Edita Zgrčo VI-1,
Anida Hodžić VI-2,
Harun Kamerić VII-1,
Mirad Fišić VII-2,
Ajdin Memčić VII-3,
Edna Smajlović VIII-1,
Alem Mešinović VIII-2,
Šejla Memčić IX-1 i
Almina Ahmić IX-2.

Direktor Gačić uručio je posebne zahvalnice OO Crvenog križa Žepče, pekari Dita i Udruženju penzionera/ umirevljenika Žepče.

Za svakodnevni rad koji dokazuje da se posao može obavljati sa ljubavlju, direktor škole uručio je zahvalnicu nastavniku Jasminu Imširoviću.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba