Danas je u Općini Žepče upriličeno potpisivanje ugovora za saniranje šteta od prošlogodišnjih poplava sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja. Riječ je o tri ugovora, od kojih su dva iz programa saniranja šteta prošlogodišnjih poplava, dok je treći iz programa utopljavanja školskih zgrada.

Ugovore ispred ministarstva potpisao je Federalni ministar Josip Martić, a ispred Općine Žepče načelnik Mato Zovko. Današnjem sastanku, također su prisustvovali i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, kao i sekretar u Ministarstvu prostornog uređenja Adnan Efendić

"Prvi ugovor se odnosi na saniranje šteta na rijeci Krajnjači u gradu koji iznosi 100.000 KM, drugi ugovor je Saniranje šteta u MZ Bistrica, obaloutvrda rijeke Bistrica  u iznosu od 36.000 KM i treći ugovor je iz programa Utopljavanje školskih zgrada za koji smo aplicirali s našom Glazbenom školom za koju je odobreno 50.000 KM. Vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti uspješno završiti navedene projekte, a to će nam ujedno otvoriti vrata da opet apliciramo na nove projekte koje još treba realizirati da bi se sanirale sve one posljedice koje smo imali nakon prošlogodišnjih poplava.“ rekao je za Radio Žepče načelnik Mato Zovko.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorima nije krio ni Federalni ministar Josip Martić koji je ovom prilikom kazao da mu je izrazito drago što je na neki način mogao pomoći svom gradu preko ministarstva kojem je on na čelu.

„Mi smo napravili Program kojeg je Vlada usvojila, raspisali smo Javni natječaj i na kraju smo donijeli Odluku o odobravanju određenih projekta, a izrazito  mi je drago da je moj rodni grad ispunio formu i da je Žepče ove godine dobilo značajna sredstva za realizaciju tri projekta. Sada  je na Općini i načelniku da raspišu javni natječaj, izaberu izvođače i da projekte završe onako kako je i planirano.

Ovih dana će biti objavljen i Javni natječaj  Ministarstva za kulturu i sport za dodjelu sredstava, pa evo, ovom prigodom na neki način pozivam institucije i sportske kolektive sa područja općine Žepče da se prijave i na ovaj poziv, pa ko zna, možda baš oni prođu.“ -naglasio je Federalni ministar Josip Martić.

Ukupna vrijednost potpisanih ugovora iznosi 186.000 KM, a njihova realizacija će početi čim prije, odnosno čim se ispune sve formalne procedure i raspiše javni natječaj, te se izaberu najpovoljniji izvođači.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba