Općinski načelnik Mato Zovko primio je predstavnike projekta PRO-budućnost kojeg implementira CRS uz finansijsku podršku USAID-a u BIH. Sastanku su prisustvovali Sanela Imamović, direktorica programa CRS-a, Majda Behrem-Stojanov, direktorica projekta Pro-budućnost, Vehid Čehić, predsjednik Forum Tuzla, Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče i Ilija Barešić, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti.

Na sastanku je predstavljen projekat te upućen poziv Općini Žepče da se uključi i u naredne dvije godine implementira zajedničke aktivnosti. Projekat PRO-budućnost djeluje u 30 gradova/općina kako bi omogućio uspostavljanje dijaloga i unaprijedio odnose među njihovim građanima i građankama.

PRO-Budućnost je tokom četiri godine implementacije osigurao oko 700.000 dolara sa ciljem da se podrže lokalne inicijative za izgradnju pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u Bosni i Hercegovini.

Općinski načelnik Mato Zovko se zahvalio na upućenom pozivu i kazao da je Općina Žepče otvorena za sve projekte koji će omogućiti bolji i ugodniji život njenim građanima bilo da se radi o infrastrukturnim ili razvojnim, odnosno projektima društvenog razvoja.
- Važno je da se svaki pojedinac u općini Žepče osjeća sigurno i ugodno, a na nama je raditi na otklanjanju svih prepreka i stvarati nove prilike -istakao je Zovko.

U narednom periodu se očekuje potpisivanje Memoranduma između Općine Žepče i CRS-a, a projektne aktivnosti implementirat će RAŽ sa Službom za društvene djelatnosti općine Žepče.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba