U ponedjeljak, 21.09.2015. godine, u Sali OV Žepče, potpisan je Sporazum o saradnji i partnerskim odnosima u oblastima obrazovanja i zapošljavanja. Sporazum su potpisali Služba za opću upravu i društvene djelatnosti općine Žepče, JU Služba za zapošljavanje ZDK – Biro rada Žepče, Razvojna agencija Žepče, Srednja mješovita škola „Žepče“, KŠC Don Bosco – Opća Gimnazija i Tehničko-obrtnička škola, Lokalni ekonomski forum općine Žepče – predstavnici privatnog i javnog sektora, Udruga za održiv razvoj UZOR Žepče u ime Konzorcija nevladinih organizacija.

Cilj potpisivanja Sporazuma je da njihovi potpisnici u koordiniranom i zajedničkom radu poduzmu neophodne mjere za unaprjeđenje sistema obrazovanja i zapošljavanja u općini Žepče.

Formiran je Odbor za obrazovanje i zapošljavanje kao savjetodavno tijelo koje će u narednom periodu davati preporuke iz oblasti obrazovanja, rada i zapošljavanja, ali i raditi na izradi Lokalnog akcionog plana zapošljavanja.

Do kraja 2015. godine održat će se još jedan sastanak Odbora na kojem će se usvojiti dinamički plan aktivnosti Odbora.

Potpisnici Sporazuma – članovi Odbora su također usvojili Pravilnik o radu te izabrali predsjednicu i dopredsjednicu kao i tehničko tajništvo. Za predsjednicu je izabrana Slavica Jukić, ravnateljica Opće gimnazije Katoličkog školskog centra „Don Bosco“, dok je za dopredsjednicu izabrana Verica Matijević, Šefica Biroa rada Žepče. U svojstvu tehničkog tajništva je izabrana Razvojna agencija Žepče.

Općina Žepče je jedna od prvih općina u BiH koja je pristupila potpisivanju Sporazuma o saradnji i partnerskim odnosima u području obrazovanja i zapošljavanja, što je još jedan pokazatelj opredjeljenja općine Žepče u realizaciji svojih strateških ciljeva kada je u pitanju razvoj ljudskih resursa i visok društveni standard.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba