Članovi KUD „Slovo o Žepču“, na čelu sa predsjednicom Zemirom Mujičić, posjetili su danas općinskog načelnika Matu Zovko u njegovom uredu, što je već duži niz godina tradicija u vrijeme blagdana i po završetku kalendarske godine.

Ovo je prilika da se razmijene mišljenja i utisci o radu KUD-a u protekloj godini, kao i način da se članovi društva zahvale načelniku na podršci u radu.

Podsjetit ćemo da je KUD „Slovo o Žepču“ Žepče, ove godine učestvovalo na 1. Balkanskom festivalu mladih u Turskoj, gdje su boravili u tri grada, Izmiru, Bursi i Istanbulu, te na najljepši način – folklornim igrama, predstavili žepačko podneblje, kulturu i tradiciju.

Općinski načelnik Zovko obećao je i u narednoj godini podršku u radu svima, kao i ovom društvu, koji doprinose promociji grada Žepča. Kako je istakao, uspješnost neke općine ne ogleda se samo u realnom sektoru i ne može podržavati samo industriju i proizvodnju. Upravo je kultura jedan od faktora uspješnosti općine ili grada.

Predsjednica KUD „Slovo o Žepču“ Zemira Mujičić zadovoljna je dosadašnjim odnosom općinske administracije prema nevladinom sektoru, te izrazila nadu da će se u budućnosti ta saradnja samo još više učvrstiti.

Kako kaže, narod bez kulture je narod bez identiteta i ukoliko izgubimo kulturnu ostavštinu, tradiciju i običaje, gubimo ono što su naši preci vijekovima njegovali. Ovo društvo će se i dalje truditi da očuva sve bošnjačke folklorne običaje žepačkog kraja i da okuplja mlade koji su voljni njegovati tradiciju, te ime grada Žepča ponosno predstavljati diljem Bosne i Hercegovine i šire.

Današnjem prijemu je prisustvovao i pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti, Ilija Barešić, koji je istakao da se Općina trudi udovoljiti svakom osnovanom zahtjevu za finansijsku i svaku drugu podršku u radu nevladinom sektoru, te dodao da na području naše općine imamo oko 45 aktivnih društava, udruga i sportskih organizacija, koje kroz svoj rad promoviraju općinu Žepče.

Na kraju sastanka, uz čestitku za nadolazeće blagdane i uspješnu Novu 2016.godinu, predsjednica KUD „Slovo o Žepču“, Zemira Mujičić uručila je načelniku Zovki prigodan dar kao uspomenu na još jednu uspješnu godinu i izvrsnu saradnju.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba