Foto: Žepčaci iskoristili neradni dan za uređenje lijeve obale rijeke Bosne

Danas, utorak 01.03.2016. godine, u akciji članova UG SR "Bosna" Žepče potpomognutoj članovima Općinskog vijeća Žepče na čelu sa predsjedavajućim Muhamedom Jusufovićem, načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom sa pomoćnicima, te ostalim građanima, oćišćena je lijeva obala rijeke Bosne, kao i posađen drvored od 70 stabala lipe, oraha, višnje itd...

Akcija čišćenja obale i korita rijeke Bosne i zasađivanja drvoreda, za žepačke ribare je standardan način obilježavanja Svjetskog dana voda koji se širom svijeta slavi 22. marta.

1. Mart, Dan nezavisnosti BiH, bio je odlična prilika za sve građane, kao i članove Općinske uprave da se na ovaj neradni dan priključe akciji.

Iz Udruženja građana SR "Bosna" se zahvaljuju načelniku Općine Žepče, vijećnicima OV Žepče, kao i svim građanima Žepča koji su se odazvali i pridržili žepačkim ribarima tokom današnjih aktivnosti uređenja šetališta i ribarske staze u gradskom jezgru.

Kako su nam rekli iz ovog udruženja, od danas šetalište duž lijeve obale rijeke Bosne u Žepču zvanično nosi naziv "Aleja ribara".

Pogledajte nekoliko fotografija sa današnje akcije.

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba