JU „Dom kulture“ Žepče, već šesnaesti put za redom, organizira najveću kulturno-zabavnu manifestaciju „Žepačko ljeto 2016.“. Kao i svake godine Žepčake i Žepčanke, ali i goste iz susjednih općina čekaju brojni kulturno-zabavni i edukativni sadržaji, koji su koncipirani tako da sve generacije pronađu nešto za sebe.

„Ove godine, „Ljeto“ u Žepče dolazi ranije i to već 1. juna, za kada je zakazano službeno otvaranje manifestacije promocijom knjige „Neprocjenjivo“ Martine Mlinarević Sopta, a završava 13. juna, „Žepačkim pleterom“ tradicionalnom večeri izvorne glazbe koja s ponosom njeguje tradiciju i običaje žepačkog kraja.

Tu je i „16. Međunarodni rock festival“ koji iz godine u godinu prerasta u vodeći muzički događaj u ovom djelu BiH, a na kojem će 4. juna nastupiti VAN GOGH, grupa koju ne treba posebno predstavljati.

Večer sevdalinki i treći po redu koncert „Sevdah se vraća u grad“ planiran je za 2.jun, a otvaranje izložbe i predstavljanje slika „Primijenjena umjetnost Kristine Ćavar“ bit će upriličena 7. juna.

Cilj te kulturne manifestacije je pružiti niz kvalitetnih kulturnih i edukativnih sadržaja sugrađanima i građanima BiH, ali i regije, a prije svega mladima pružiti priliku za uključivanje u kulturu, ne samo kao redovne i zainteresirane publike, već i kao proizvođača i sukreatora kulturnih aktivnosti, te ih potaknuti na izražavanje vlastite kreativnosti čime će razvijati svoju osobnost i osjećaj pripadnosti zajednici.

Generalni pokrovitelj manifestacije je načelnik Općine Žepče Mato Zovko, a pokrovitelji su i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, Ministarstvo kulture i sporta FBiH i Ministarstvo za obrazovanje, znanost, kulturu i sport ZDK-a.

Generalni sponzor  „Žepačkog ljeta“ je preduzeće HT Eronet, a tu su i ostali sponzori: MKF Lider, Armani Trade, Napredak promet, vinarija Povratak, restoran California i drugi.

Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, Klix.ba, Večernji list, Udruga radio stanica/postaja ZDK, Zepce.ba i Zepce online.

„Rezervišite svoje vrijeme, zaboravite brige i probleme!“

Vidimo se na „Žepačkom ljetu 2016“!

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba