U četvrtak 02.06.2016. godine, u dvorani Doma kulture Žepče u organizaciji Udruženja "Spektar" održan je treći po redu koncert "Sevdah se vraća u grad". Čak i nakon prethodna dva uspješna koncerta, i ove godine sala našeg Doma kulture bila je tijesna da primi sve goste.

Organizacioni odbor danonoćno je radio na tome da ovo bude dosad neviđen koncert tog tipa u našem Žepču, što se i desilo. Publika u dvorani je mogla vidjeti da je u organizaciju uloženo mnogo truda i vremena, što je potvrdila brojnim aplauzima i čestitkama po završenom koncertu.

Ove godine na Sevdahu su nastupili:
-Ibro Bublin, po prvi put u Žepču
-Mensura Bajraktarević,
-Nejra Musić,
-Zanin Berbić,
-Ašir Mehmedović,
-Semin Smajlović.

Gosti koncerta bile su članice žepačke grupe "Emptianae".

Sve izvođače ovogodišnjeg sevdaha pratio je žepačko-zenički orkesar pod rukovodstvom profesora Mirze Babanovića.

Voditelj programa, kao i prethodih godina, bio je Semin Smajlović, koji je uveseljavao publiku svojim duhovitim komentarima i najavama, dok je, kao i do sada, za odličan ton i besprijekoran rad tehnike, bio zadužen Albin Smajlović.

Sevdah je otišao korak dalje pa je ove godine za rasvjetu bio zadužen Elfad Baručija, majstor rasvjete Bosanskog narodnog pozoriša Zenica. Sasvim sigurno možemo potvrditi da je dvorana Doma kulture Žepče po prvi put u svojoj istoriji doživjela ovaku vrstu svjetlosnih efekata, zvjezdanog neba itd.

Kao i prethodnih godina za scenu su bili zaduženi Suada i Eso Maglić, a istu su krasile prelijepe djevojke KUD-a Slovo o Žepču.

Sad već tradicionalno, na ulazu u dvoranu goste je dočekala najveća džezva, koja je uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda, a nudila je posjetiocima koncerta vruću Vispak kafu.

Napomenimo i to da je već drugu godinu koncert "Sevdah se vraća u grad" uvršten u oficijelni program tradicionalne manifestacije koju organizuju Dom kulture Žepče i Općina Žepče, "Žepačko ljeto".

Kako ističe predsjednik Udruženja "Spektar", Bekim Bijedić, i ove godine su mladi Žepčaci  i Žepčanke dokazali da se uz puno truda, rada i entuzijazma može prirediti spekrtakularna multimedijalna manifestacija.

Ovom prilikom, članovi Organizacionog odbora se zahvaljuju svim Žepčankama i Žepčacima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju projekta, svim sponzorima i donatorima, kao i svima koji su svojim prisustvom uveličali "povratak sevdaha u naš grad".

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba