U ponedjeljak 11.07. ispred Doma kulture performans "Sjećanje na Srebrenicu"

Najveći genocid, od vremena Drugog svjetskog rata, počinjen je u Srebrenici, na dan 11. juli 1995. godine, kada je, prema dosad prikupljenim podacima, ubijeno 8372 civila nesrpske nacionalnosti. Ova brojka nije konačna, jer se još uvijek traga za nestalim i za posmrtnim ostacima žrtava. U najtežim trenucima, Evropa i svijet su okrenuli glavu i ćutke posmatrali kako na najbrutalniji način nestaje cijeli jedan grad.

Udruženje „Spektar“ Žepče želi dati doprinos da ovaj najteži dan u historiji Bosne i Hercegovine ne padne u zaborav, te u povodu odavanja počasti svakoj nevino stradaloj žrtvi želi odati počast kroz organizovanje „Sjećanja na Srebrenicu“.

Dana 11.07.2016. godine, u 13:30 minuta, na platou ispred  JU „Dom kulture“ Žepče, u organizaciji Udruženja „Spektar“, bit će upriličen performans, kojim će se ukazati na važnost sjećanja na najstrašniji genocid u modernoj Evropi i svijetu.

Iz Udruženja "Spektar" ovim putem pozivaju sve sugrađane da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje dana „Sjećanja na Srebrenicu“ i da zajedno sa organizatorima odaju počast svim nevino stradalim žrtvama.

Udruženje „Spektar“ Žepče se zahvaljuje Medžlisu islamske zajednice Žepče, preduzeću „Velbos“ doo Žepče, preduzeću „Elchy-Tex“ doo Žepče, Asocijaciji „Fatma“ Žepče, Asocijaciji žena MIZ Žepče, KUD „Slovo o Žepču“… , bez čije pomoći ne bi bilo moguće organizovati ovako dostojanstven memorijal.

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Nedjelja, 10 Juli 2016 08:28
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba