Kako smo već pisali, jučer je općinu Žepče zadesilo veliko nevrijeme praćeno obilnom kišom i vjetrom, a najviše problema zadobili su stanovnici mjesne zajednice Željezno Polje. Veliki broj medija piše o aktivnim klizištima u ovoj mjesnoj zajednici, ali te informacije nisu tačne.

-"Najviše problema na putnoj komunikaciji prema selima Jastrebac i Šahmani prouzročile su bujice i nanosi zemlje i pijeska." rekao je za portal Zepce.Ba predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

Mještani Željeznog Polja su u toku jučerašnjeg dana i noći samostalno očistili veći broj nanosa koji su stvarali probleme u putnoj komunikaciji.

U ovom momentu vrši se obilazak terena i procjena štete, a na terenu su direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK Džavid Aličić, komandant Vatrogasne jedinice i Civilne zaštite Žepče Zoran Martinović, načelnik Općine Žepče Mato Zovko , predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović i predsjednik MZ Željezno Polje Amer Ahmić.

Kako je za portal Zepce.Ba rekao predsjedavajući Jusufović, sve putne komunikacije u Željeznom Polju su u funkciji, osim glavog puta prema selu Šahmani, ali mještani ovog sela u nužnim situacijama koriste alternativni put.

Direktor KU CZ ZDK Džavid Aličić obećao je svu potrebnu pomoć i mehanizaciju kako bi se u što kraćem roku postavile nove, veće cijevi za protok vode i time onemogućile dalje izlijevanje rijeka iz svog korita.

Trenutno je na području cijele općine Žepče stanje stabilno i bez većih problema.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba