U petak, 30.09.2016. godine, u Sali Općinskog vijeća Žepče, održan sastanak predstavnika projekta  „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji predstavlja zajedničku inicijativu Vlade Švicarske i Švedske, a sprovodi ga razvojni program Ujedinjnih nacija  (UNDP) u saradnji sa relevantnim institucijama u BiH.

Tema sastanka je bila određivanje buduće vizije za mjesne zajednice u BiH.

Sastanku su prisustvovali, ispred Općine Žepče, Općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Muhamed Jusufović, te Ilija Barešić, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Žepče, kao koordinator ovog projekta. Sastanku su također prisustvovali predstavnici mjesnih zajednica uključenih u projekat, predstavnici obrazovnih institucija, nevladinog sektora i Razvojne agencije Žepče.

Općinski načelnik Mato Zovko istakao je važnost uključenosti Općine Žepče u ovakve projekte i najavio i daljnji aktivan rad Općinske uprave u smislu provedbe projekata za dobrobit svih građana Općine Žepče.

Učesnici su, kroz interaktivnu radionicu, imali priliku da istaknu prednosti i nedostatke u radu mjesnih zajednica u Općini Žepče kao i da izraze svoj stav o funkcijama koje treba da ima svaka mjesna zajednica.

Općina Žepče je jedna od 23 općine koje sudjeluju u ovom projektu vrijednom 14,5 miliona KM.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba