Foto: Dan općine Žepče obilježen svečanom sjednicom OV Žepče

Foto: Ivan Ćurić (Zepce.Ba) Foto: Ivan Ćurić (Zepce.Ba)
Obilježavanje 14. Oktobra, Dana općine Žepče, nastavljeno je i danas, na sam datum Dana općine, polaganjem vijenaca na gradskim spomen obilježjima, a nakon toga nastavljeno je svečanom sjednicom Općinskog vijeća Žepče koju je, nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, otvorio predsjedavajući Muhamed Jusufović.

Svečanoj sjednici su prisustvovali brojni gosti iz političkog, vjerskog, kulturnog i sportskog života općine Žepče i šire, među kojima su bili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ambasador RH u BiH Ivan Del Vechio, federalni ministri Josip Martić i Jelka Milićević, kantonalni ministri Andrej Kajić, Fahrudin Čolaković i Nurđehan Šahinović.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Žepče Mato Zovko koji je istakao da je najviše sredstava u protekloj godini uloženo u školske objekte, te da je u općini Žepče realizirano 15 infrastrukturnih projekata s ciljem jačanja lokalne samouprave.

Prigodne govore na današnjoj sjednici održali su i kantonalni ministar Nurđehan Šahinović i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, koji je čestitao Dan općine Žepče svim Žepčankama i Žepčacima i istaknuo kako mnoge međunarodne organizacije Žepče navode kao dobar primjer uspješne lokalne samouprave.

– Federaciju BiH čine lokalne zajednice, a što je više uspješnih lokalnih zajednica, uspješnija je i Federacija BiH – poručio je predsjednik FBiH Marinko Čavara.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja, zahvalnice i pohvalnice institucijama i pojedincima koji su pridonijeli saniranju šteta, izgradnji i obnovi stambenih objekata na području općine Žepče i to:
-Godišnja nagrada Općine Žepče Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju TIKA , kao javno priznanje za pomoć Općini za izgradnju kuća porodicama stradalim u poplavama iz 2014. godine,
-Javno priznanje Sportsko ribolovonom društvu „Bosna“ za postignute rezultate u sportskom ribolovu i na promovisanju općine Žepče,
-Javno priznanje Ženskom odbojkaškom klubu „Žepče“ za postignute rezultate u odbojci.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa tradicionalno su nastupili članovi sekcija Glazbene škole "katarina Kosača Kotromanić.

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Petak, 14 Oktobar 2016 14:47
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba