Uručena Uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim vijećnicima Općinskog vijeća Žepče

Novoizabrani vijećnici Općinskog vijeća Općine Žepče danas su u sali Općinskog vijeća Žepče potpisali Izjavu o prihvatanju mandata nakon čega su im uručena i Uvjerenja o dodjeli mandata. Na svečanosti, vijećnici u Općinskom vijeću dobili su formulare o imovinskom stanju, koje trebaju da popune i predaju u roku od 30 dana od dana objave ovjere mandata u Službenom listu BiH, kao i pismene potvrde o preuzimanju mandata.

Pomenuta uvjerenja o dodjeli vijećničkih mandata vijećnicima uručila je tajnica Općinskog vijeća Žepče Ivanka Borovac koja je svima čestitala na osvojenim mandatima i poželjala dobar rad Općinskog vijeća Žepče u buduće četiri godine.

Vijećnici koji su obnovili mandat, također, pored imovinskih kartona koje su dobili uz certifikate, moraju popuniti obrasce o prestanku mandata za protekli period.

Prema utvrđenim rezultatima izbora za Općinsko vijeće Žepča, objavljenim na službenim stranicama CIK-a (www.izbori.ba) HDZ BiH je osvojio najveći broj vijećničkih mandata, ukupno 14, što je za 4 vijećnika više u odnosu na prethodne lokalne izbore.

Druga stranka po broju vijećnika u Žepču je SDA, koja je u odnosu na prošli saziv Vijeća izgubila 1 vijećnika, tako da će sada imati 6 predstavnika.

Jedan mandat je izgubio i SDP koji je sa 3 vijećnika spao na 2, dok je HDZ '90 u odnosu na prošli saziv Vijeća izgubio 2 vijećnika.

Pored navedenih stranaka u Vijeću će u narednom periodu sudjelovati i 1 vijećnik SBB-a kao i u prethodnom sazivu, te 1 vijećnik stranke A SDA.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 14 Novembar 2016 12:12
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba