Održana konstituirajuća sjednica OV Žepče - Novi - stari predsjednik, Muhamed Jusufović

Danas, 29.11.2016. godine, u sali OV Žepče je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Žepče za mandatni period 2016.-2020. godina. Uz riječi „Svečano prisežem da ću povjerenu dužnost obavljati savjesno, pridržavati se Ustava i zakona Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Zeničko-dobojskog kantona, Statuta Općine Žepče, zalagati se za ljudska prava i slobode, i da ću u svim prilikama štiti interese države BiH, Federacije BiH, Zeničko-dobojskog kantona i općine Žepče, te ravnopravnosti naroda i građana koji u njima žive“ novoizabrani vijećnici Općinskog vijeća Žepče su položili vijećničku zakletvu, čime je i službeno potvrđen mandat koji su im povjerili građani općine Žepče na oktobarskim lokalnim izborima.

Općinsko vijeće Žepča u narednom periodu činit će 14 vijećnika ispred HDZ BiH, Ivca Penić, Gordana Ćurić, Jozo Jukić, Tanja Radoš, Valentina Trogrlić, Slavica Andrić, Robert Bošnjak, Dragan Janko, Goran Jurić, Vedran Lovrić, Zoran Lučić, Josip Tadić, Ana Zlovečera Jukić i Goran Tadić, 7 ispred SDA, Asim Sinanović, Haso Mandžuka, Mehmed Krehmić, Muhamed Jusufović, Ćazim Huskić, Emina Huseinagić i Rešad Hadžić, 2 ispred  SDP Kemal Mehinagić i Elvis Botić, ispred A SDA Nijaz Derlić i ispred HDZ 1990 Franjo Mostarac.

Voljom novoizabranih vijećnika za predsjedavajućeg Općinskog vijeća izabran je Muhamed Jusufović, dok je za zamjenika predsjedavajućeg izabran Ivica Penić.

Komisija za izbor i imenovanje OV Žepče za mandatni period 2016.-2020., radit će u sazivu, predsjednik Ćazim Huskić, te članovi; Slavica Andrić, Ivica Penić, Jozo Jukić i Haso Mandžuka.

Konstituirajućoj sjednici OV Žepče prisustvovali su i predstavnici OSCE-a, kao i predstavnici federalne i kantonalne vlasti, među kojima su federalni ministar Josip Martić, dopredsjedavajući Skupštine ZDK i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić, zastupnik u Skupštini i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Damir Jukić i kantonalni ministar Nurđehan Šahinović, koji su uputili iskrene čestitke novoizabranim vijećnicama i vijećnicima, te im ponudili pomoć i saradnju u narednom periodu.

Prisutnim se, također, obratio i načelnik općine Žepče Mato Zovko koji je pozvao sve vijećnike i vijećnice da opravdaju ukazano povjerenje građana, te da zajedno sa općinskom administracijom rade za dobro općine Žepče i svakog čovjeka koji u Žepču živi.

-„Na nama je da vodimo životnu politiku, jer većina toga se obavlja na lokalnom nivou, i ovdje se ostvaruju vaša prava. Želim nam uspješan rad uz puno tolerancije, razumijevanja i međusobnog poštivanja“ rekao je Zovko.

Na kraju sjednice još jednom je svima zaželjen uspješan rad, da u naredne četiri godine opravdaju povjerenje građana i da rade u interesu općine Žepče i ljudi koji u njoj žive.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba