Zahvalnica stanovništva Željeznog Polja džematima u Sjevernoj Americi

Mjesna Zajednica Željezno Polje, na čelu sa predsjednikom Nedimom Husičiċem, zahvaljuje se džematu Utike u Americi, “Bosnian Islamic Association of Utica”, te džematu Hamiltona u Kanadi “Bošnjački islamski centar Hamilton” za pomoċ u izgradnji puta u selu Jastrebac, opština Žepče.

Divne i uzorite džematlije ova dva džemata u dalekoj Americi i Kanadi su sakupili donacije za put u selu Jastrebac. Džemat Utike je donirao 1,270 dolara još 6. Jula 2016, čija su srestva itekako dobro došla u izgradnji puta kroz selo i omoguċila kontinuirane radove na put. Dok je džemat Hamiltona donirao 1,100 kanadskih dolara, od kojih je 840 KM usmjereno prema izmirenju duga za radove na putu dionice Mašiċa Voda – Krčevine, dok ċe  ostatak srestava bit korišteno za dalje radovne na putu u selu, u proljeċe 2017 godine uz nadu da ċe se više džemata iz dijaspore ugledati i pridružiti primjeru džemata Utike i Hamiltona.

Mještani sela Jastrebac se žele pridružiti zahvalnici  MZ Željezno Polje, te se i oni  žele i ovom prilikom, zahvaliti dobrim džematlijama džematima Utike i Hamiltona. Ujedno se zahvaljuju  uvaženoj hafizi i muallimi Saimi Memiċ iz džemata Utike, koja je organizovala donaciju ispred džemata Utike. Zatim cijenjenom imamu i vrhunskom organizovatoru, hadži Ismailu ef. Fetiċu iz džemata Hamilton u Kanadi, koji je organizovao donaciju ispred džemata Hamilton.

Mještani sela Jastrebac se nadaju da ċe se ostali džemati dijaspore ogeldati na ova dva džemata te da ċe i oni, po ugledu na hafizu Saimu Memiċ i imama Ismaila ef. Fetiċa pokrenuti slične akcije i priskočiti u pomoċ ovom nejakom  i od svih zaboravljenom selu ispod planine Mehnjače u Željeznom Polju.

Radovi na putu i oko džamije u selu Jastrebac još uvijek nisu završeni tako da svaka financijska pomoċ i donacija je dobro došla kako bi se radovi na uređenju džamijskog harema i preostalog dijela  puta mogli privesti kraju iduċe godine. Želja mještana Jastrebca da urade put i urede selo prije otvorenja džamije koju su, ovi vrijedni i hrabri mještani, pravili deset godina.  Važno je istaći da sve prikupoljene  donacije se koriste samo za neophodni material za radove na putu, dok radove na putu obavljaju mještani sela – bez ikakvih nadoknada - volonterski.

Donacije možete uplatiti putem ovog linka  https://www.gofundme.com/24yg3t8

(Aiša Purak)

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba