Drugom blagdanskom sesijom koja je održana 22.12.2016. godine u Sali Općinskog vijeća Žepče, nastavljen je projekat Asocijacije žena Medžlisa islamske zajednice Žepče, "Zajedno ka ljepšoj budućnosti".

Moderator programa, gđa. Amira Mehmedović, upoznala je učesnice sa temom programa i  svim učesnicama katoličke vjeroispovijesti čestitala nastupajuće blagdane.

Predsjednica Asocijacije, gđa. Munevera Ridžal, kazala je kako različitost treba da nas spaja i povezuje i takođe čestitala ženama katolkinjama blagdan i uručila im poklone.

Ovaj susret je bio u duhu predstojećih katoličkog blagdana, prije svega Božića. Žene katolkinje su napravile kolače i počastile učesnice.

Savjetnica MRV-a BiH, gđa. Božana Ivelić-Katava, održala je predavanje na temu "Ljubav prema Bogu i bližnjemu kao put dijaloga". Gđa. Božana je takođe upoznala prisutne o običajima dočeka i proslave Božića.

Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju gošći, gđi. Božani, što se družila sa njima, kao i vrijednim domaćicama na kolačima.

Posebnu radost izazvala su nova lica koja su se pridružila druženju.
 
Naredni susret planiran je za 18.01.2017.godine.

(A.M./I.T.)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba