Ni veliki snijeg i hladnoća nisu spriječili učesnice projekta „Zajedno ka ljepšoj budućnosti“ da održe svoje planirano druženje. Treći susret projekta "Zajedno ka ljepšoj budućnosti" održan je 18.01.2017.godine u sali Općinskog vijeća Žepče, koji je takođe bio u blagdanskom duhu, duhu Pravoslavnog Božića.

Moderator programa, gđa Amira Mehmedović, upoznala je učesnice sa temom programa i čestitala svim učesnicama pravoslavne vjeroispovijesti protekle blagdane Božića. Posebnu dobrodošlicu zaželila je gostima, glavnom imamu MIZ-e Žepče Izet ef. Efendiću i parohu zavidovićko-žepačkom, protojereju Zoranu Živkoviću.

Glavni imam MIZ-e Žepče obratio se prisutnima, zahvalio se učesnicama na odzivu po veoma lošem vremenu. Kazao je kako je važno da gradimo suživot da poštujemo jedni druge kako bi nam u našem Žepču i u našoj domovini bilo lijepo živjeti, jer mi smo živjeli zajedno i živjećemo zajedno.

Kako je ovaj susret bio u duhu proteklog pravoslavnog blagdana Božića, gost predavač  paroh zavidovićko-žepački protojerej Zoran Živković, održao je predavanje na temu "Ljubav prema Bogu i bližnjemu kao put dijaloga". Pop Zoran i gđa Milena Cvjetković takođe su upoznali prisutne o običajima dočeka i proslave Božića.

Sve prisutne su se kratko predstavile i kazale svoje utiske o ovom druženju. Cilj ovog projekta i jeste druženje žena različitih vjerskih pripadnosti kako bi doprinijele boljem i ljepšem životu u našem Žepču.

Organizatori su se zahvalili gostu, protojereju Zoranu Živkoviću, što je izdvojio svoje vrijeme i znanje kako bi se sa njima družio, kao i glavnom imamu Izet ef. Efendiću.

Posebnu radost izazvala su nova lica koja su se pridružila druženju.

Naredni susret planiran je za 04.02.2017.godine.
 
(A.M/ M.R./ I.T.)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba