Foto: Okršaj lovca i vepra u Donjoj Golubinjoj kod Žepča

Lov na divlje svinje Lovačkog udruženja “Orlovik” iz Žepča, umalo nije završio tragično i samo zahvaljujući sreći i brzom reagovanju, Salih Nadžak - Baja iz Donje Golubinje, uspio je da se izvuče tek sa lakšim ozljedama, nakon okršaja sa ranjenim veprom teškim skoro 200 kilograma.

- "Grupovođa Benjamin Mujić iz lovačke sekcije Željezno Polje, javio mi je telefonom da ranjena divlja svinja trči prema kućama u Donjoj Golubinji. Zgrabio sam pušku u kojoj sam imao samo dva metka i krenuo prema pomahnitaloj životinji" – prepričava Baja.

Kaže da su mu se noge oduzele kada je vidio kako nadomak prvih kuća, prema njemu trči ranjni vepar. Bio je udaljen od njega tek dvadesetak metara i pogodio ga sa oba hitca ali više municije nije imao.

- "Kada sam ga pogodio, potrčao je uz jednu kosinu a ja za njim. Mislio sam da je mrtav ali skočio je iza jedne jelike i oborio me u snijeg. Brzo sam potegao pištolj i ispalio sve metke iz šanžera i poslje toga se nije pomjerao" – kaže Salih Nadžak koji je član lovačkog udruženja tek dvije godine.

Kaže da su mu zbog ulova stariji lovci pomalo zavidni ali da mu je ovo prvi i posljednji put da u lov kreće samo sa dva metka.

- "Grdosija od skoro 200 kilograma umalo me nije usmrtila. Sreća pa sam imao pištolj a da opasnost bude veća sve se odigralo na privatnoj zemlji moje komšinice Ružice Krezo. Tek sada znam pravo značenje riječi: “Bori se kao ranjena zvijer”" – kazuje Baja.

U okršaju je dobio udrac u noge i povredu lijeve ruke ali kada je vidio kapitalca sa kljovama dugim 13 centimetara, bilo mu je mnogo lakše.

(C.U. / Zepce.Ba)

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba