Printaj ovu stranu

Foto: U Žepču održano tradicionalno druženje dobitnika najvećih ratnih priznanja ZDK

Savez nosilaca najviših priznanja Armije RBiH „Zlatni ljiljan„ upriličio je u Žepču  danas, u subotu 08.04.2017. godine 15. tradicionalno druženje nosilaca najviših ratnih priznanja Zeničko-dobojskog kantona. Okupljanje heroja Armije R BiH započelo je Svečanom akademijom koju su za „Zlatne ljiljane„ ZE-DO kantona upriličili članovi KUD "Slovo o Žepču", učenici Osnovne škole "Abdulvehab Ilhamija" i OŠ "Žepče".

Dobrodošlicu gostima svojim prisustvom iskazao je veliki broj građana Žepča, kao i predstavnici resornih općinskih i kantonalnih organa na čelu sa ministrom za boračka pitanja ZDK Fahrudinom Čolakovićem, kantonalnim ministrom za rad,socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehanom Šahinovićem i predsjedavajućom Skupštine ZDK Draženkom Subašić.

U svom  obraćanju kantonalni ministar Čolaković, uz čestitke povodom organizovane svečanosti, iskazao je svoje poštovanje na ratnom herojstvu „Zlatnih ljiljana“  u odbrani zemlje, ali i spremnosti da među prvima, nakon agresije, pruže ruke pomirenja, da ovo društvo ne živi u prošlosti nego u sadašnjosti, pripremajući se za sretniju budućnost.

Predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH Šerif Patković kazao da su ovakva druženja potrebna ne samo dobitnicima najviših ratnih priznanja, nego i mlađim generacijama, kako bi imale priliku upoznati se istorijskim vrijednostima odbrambeno –oslobodilačkog rata Armije R BiH o čemu danas ne mogu pročitati u udžbenicima.

Sa ovog druženja „Zlatni ljiljani„ na čelu sa predsjednikom Saveza nosilaca najvećih ratnih priznanja ZDK Nazimom Bečirovićem, uputili su poruku da čuvamo državu, našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Voditeljica Svečane akademije bila je Dijana Smajlović, poznati glas Radio Žepča.

Nakon Svečane akademije „Zlatni ljiljani„, članovi Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, RVI, JOB-a i Organizacije demobilisanih boraca Općine Žepče, te mnogobrojni gosti uz defile brigadnih zastava  3.Korpusa Armije RBiH, obišli su Spomen sobu poginulih boraca i šehida Žepča, te polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na žepačkim šehitlucima u Gornjoj Mahali odali počast šehidima Žepča.

(R.Ag./Zepce.Ba)

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Subota, 08 April 2017 15:46
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba

Povezani članci (po oznakama)