Kuća kruha i duha (Domus panis et spiritus) odnosno Dompes projekt je u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Marije Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje. u Mostaru.

Izgradnju, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine, a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Idejni začetnik i voditelj projekta sveučilišni je profesor fra Iko Skoko.

Ovu humanitarnu akciju podržala je i Općina Žepče koja je darovala 2 000KM

-“Prošle godine iz medija smo saznali za veliku akciju izgradnje  Dompesa, doma za siromašne, te smo kao općina od srca darovali 2 000 KM, ali i ove godine ćemo također iz općinskog proračuna uplatiti određena sredstva. Akcija koju su franjevci pokrenuli je hvale vrijedna, jedna ideja koja je zaživjela, i koja će biti ostvarena na jedan humanitaran i solidaran način.“ - rekao je načelnik Općine Žepče Mato Zovko.

Humanitarna utakmica za Dompes, u kojoj je sudjelovao načelnik Mato Zovko odigrana je 20. travnja ove godine u Mostaru koja je okupila mnoštvo ljudi.

-“Iako dugo nisam bio na velikom stradionu, odigrao sam utakmicu, te mi je drago što sam bio sudionik ovoga sportsko-kulturnoga događaja. Pozivam narod da se još više uključi u ovu humanitarnu akciju“ - izjavio je Mato Zovko.

(Zepce.Ba/Barbara Antolović)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba