Davne 1976./ 1977. školske godine u Žepču je sa radom počela Srednja mješovita škola „Žepče“. Najveća je škola na području općine Žepče, a treća najveća u Zeničko- dobojskom kantonu. 18.05.2005. godine Srednja mješovita škola „Žepče“ doživjela je administrativno i pravno ujedinjenje, te je od tog momenta pod jednim krovom, ali sa dva nastavna plana i programa.

U četvrtak, 18. maja 2017. godine, Srednja mješovita škola Žepče proslavila je 41. rođendan i Dan škole.

Na svečanosti, pored osoblja, profesora i učenika, prisustvovali su brojni gosti iz svih sfera društva.

Nakon intoniranja državne himne, u bogatom kulturno-zabavnom programu koji su pripremili učenici ove škole gosti su mogli uživati u pjesmi, glumi, mađioničarskim trikovima itd.

Svim prisutnim, na početku manifestacije, obratio se direktor SMŠ "Žepče" Zijah Malićbegović koji je prvenstveno pohvalio sve učenike i profesore koji su uzeli učešće na svim takmičenjima koja su održana protekle godine, a posebno učenicima frizerske struke koji su osvojili prvo mjesto na Državnom takmičenju. Direktor Malićbegogović je, također, čestitao svim maturantima završeno srednjoškolsko obrazovanje, te svim ostalim učenicima poželio da sa što boljim uspjehom okončaju tekuću školsku godinu.

Malićbegović je iskoristio priliku da pozdravi sve penzionere, bivše djelatnike ove škole, te im zaželio lijepe penzionerske dane.

Nakon manifestacije, uslijedila je i zakuska za sve prisutne goste.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba