Danas, 3.07.2017. godine u uredu načelnika Općine Žepče potpisani su ugovori između načelnika Mate Zovke i ministra Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josipa Martića. Radi se o dva ugovora: Rekonstrukcija i sanacija lokalnog puta u MZ Lupoglav, i Zamjena postojeće vanjske stolarije na zgradi Doma kulture u Žepču.

Načelnik Općine Žepče, istaknuo je da je  Ministarstvo prostornog uređenja za izgradnju lokalnog puta Radovlje - Lupoglav izdvojilo sredstva  u iznosu od 100.000 KM,  dok je Općina Žepče osigurala sredstva u iznosu od 45.000 KM.  Što se tiče konkretnih zahvata, biti će izvedena nova asfaltna podloga.

Drugi javni poziv vezan je za projekat utopljavanja javnih objekata radi uštede energije.

-„Naša najfunkcionalnija zgrada ovdje u Žepču jest Dom kulture, gdje je za utopljavanje odobreno 50.000 KM, a 22.500 KM će biti sufinansirano od strane Općine Žepče. Ovo su dva vrlo važna objekta, a naša je obaveza da stvaramo što bolje uvjete na cijelom terenu na našem području“ , zaključio je načelnik Zovko.

Ministar Josip Martić je naglasio da ovo nije kraj što se tiče odobravanja sredstava iz Federalnog proračuna, te da će se on kao ministar zauzeti da se i drugi projekti, na koje je Općinsko vijeće stavilo prioritet, realiziraju u ovoj godini, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za život građana Žepča.

Ono što će usljediti jest raspisivanje tendera za najpovoljnije ponuđače koji će izvoditi navedene radove.

(A.T./Radio Žepče/Zepce.ba)

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba