Naizgled bezazlena vožnja i odlazak po tenisere koje je trebao da doveze kući, za Ajdina Muslića pretvorila se u noćnu moru. Poslije svega, u njegovoj porodici pitaju se da li je grupa ljudi preuzela vlast u Osovi i Novom naselju kod Žepča u kojem policajci nisu smjeli da intervenišu.

- "Krenuo sam po kolege koji su nastupali na noćnom teniserskom turniru u selu Osova kod Žepča. Bilo je oko ponoći i oni su očekivali da dođem po njih. Međutim, skrenuo sam u pogrešnu ulicu, okrenuo kombi i uzeo telefon da im javim gdje se nalazim" – počinje svoje kazivanje Ajdin Muslić iz naselja Preko u Žepču.

Kaže da ono što se kasnije dogodilo liči na najstravičnije horor filmove. Pred kombijem u kojem je bio, pojavio se automobil, a iz njega je sa sjekirom u ruci izašao stariji čovjek koga nikada ranije nije vidio.

- "Odmah je počeo da udara po kombiju i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. “Odala” me državna zastava BiH u vozilu, a on je sumanuto udarao po kombiju. Kroz poluotvoren prozor sam mu pokušao objasniti da sam zalutao i da čekam prijatelje koji su na teniskom turniru. Nije se obazirao" – prepričava Ajdin Muslić, događaj od prije nekoliko dana.

U strahu je odmah telefonom obavijestio policiju i pokušao da pobjegne iz sela Osova. Uspio je da upali kombi i odveze se u Novo naselje, ali isto vozilo tu mu je prepriječilo put. Ovaj put napadač je poveo još dvojicu pomagača koji su nesretnog Ajdina izvukli iz kombija i počeli bjesomučno da tuku.

- "Sav krvav i izubijan, sa polomljenim zubom i u modricama, molio sam policajce koji su došli na lice mjesta da mi pomognu. Napadači su psovali i njih, žestoko me pretukli po cijelom tijelu i na očigled prisutnih policajaca mirno se odvezli svojim automobilom"- zaključuje Ajdin Muslić.

Otac pretučenog mladića Enver Muslić kaže da je zaprepašten događajem i ne može da shvati zbog čega su pretukli njegovog sina pred dvojicom policajaca koji su nijemo posmatrali premlaćivanje.

- "Teško nam je da shvatimo da se ovo dogodilo našem djetetu. Pitamo se da li sela Osovu i Novo naselje kontroliše policija, ili je na djelu anarhija u kojoj su vlast preuzele neformalne grupe građana iz tih mjesta" – kaže Enver Muslić, otac pretučenog.

Teško im da povjeruju šta se desilo: Enver i Ajdin Muslić
Teško im da povjeruju šta se desilo: Enver i Ajdin MuslićLjekarski nalaz Ajdina Muslića
Ljekarski nalaz Ajdina Muslića

 

U službenom izvještaju objavljenom na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK nismo našli informacije o ovom događaju.

U nekoliko navrata putem telefona smo pokušali kontaktirati Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK, kako bismo dobili službene informacije ovog događaja, ali svaki naš poziv se preusmjeravao na automatski telefax.

(C.Udovičić)

U nastavku možete pročitati vijesti 122 MUP-a ZDK za 17.07.2017. godine.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Maglaj

Dana 17.07.2017. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice, otuđen jedan saobraćajni znak. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Žepče

Dana 17.07.2017. godine, u mjestu Mjestova Ravan, ispred trgovačke radnje "Leptir", izvršeno je krivično djelo krađa mobilnog telefona, vlasništvo T.A. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba