U četvrtak 27.07.2017. godine u sali Općinskog vijeća, u skladu sa Statutom Crvenog križa Federacije BiH, Poslovniku o radu Skupštine Crvenog križa Federacije BiH, kao i statutima u organizacijama Crvenog križa kantona, gradova i općina, održane su sjednica Izvještajne skupštine i sjednica Izborne Skupštine Crvenog križa općine Žepče na koje se odazvalo 27 zastupnika.

Na sjednici Izvještajne skupštine, između ostalog, jednoglasno su, usvojeni prijedlozi vezani za izmjene i dopune Statuta Crvenog križa općine Žepče. Na sjednici Izborne skupštine, pored ostalih tačaka Dnevnog reda, razriješen je stari, te konstituis novi saziv Skupštine. Pored ostalih članova, delegata i zastupnika, važno je napomenuti da je ponovno jednoglasno Marko Sinanović izabran za predsjednika Predsjedništva Crvenog križa općine Žepče. Također je izabrano 9 članova Predsjedništva i 3 člana Nadzornog odbora. U skladu sa Pravilnikom o priznanjima Crvenog križa Federacije BiH, dodijeljeno je priznanje Srebrna plaketa dobrovoljnom darivatelju krvi Nihadu Memčiću, koji je krv darivao više od 50 puta.

Na Izbornoj skupštini su prisustvovali gosti Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Hasan Topalović, predsjednik Skupštine Crvenog križa Federacije BiH, Sulejman Kurbašić, predsjednik Crvenog križa ZE-DO kantona, Nijaz Mačak, sekretar Crvenog križa općine Zavidovići i Boris Penava, predsjednik Općinske organizacije Crvenog križa Usora.

Iz Crvenog križa Žepče se zahvaljuju se svima na odazivu, te se nadau još kvalitetnijem radu žepačke organizacije Crvenog križa.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba