Foto: U MZ Želeća ne prestaju sa radom - Zajdedno do boljih uslova za život

U mjesnoj zajednici Želeća su sami zasukali rukave i ne čekajući pomoć očistili puteve, popravili bazen za pitku vodu i počeli da grade sportski stadion. U planu im je da slijedeće godine osposobe i igralište za djecu, a pomoć iz Općine Žepče dobili su kada su je najmanje očekivali.

Sopstvenim radom i zalaganjem, rukovodstvo Mjesne zajednice Želeća može biti uzor drugima. Na različite adrese, nevladinim organizacijama i predstavnicima vlasti, poslali su dopise u kojima traže pomoć. Ali, ne čekajući da pomoć dođe, zahuktalo su počeli da rade, a onda ni pomoć nije izostala.

- "Sami smo zakrpili rupe na putevima, očistili bazen pitke vode i sanirali oštećenja na vodovodnoj infrastrukturi. Organizovali smo akcije na čišćenju sela i poveli kampanju da adekvatno zbrinjavamo otpad. Počeli smo da gradimo stadion sportskih igara" – objašnjava Ahmet Mandžuka, predsjednik Mjesne zajednice Želeća.

Ubjeđen je da se radom i aktivnošću mnogo toga može postići pa je sada optimizam u siromašnoj mjesnoj zajednici mnogo veći.

- "Zahvaljujući općinskom načelniku Mati Zovki, dobili smo bager koji je proširio budući stadion. Mašina je skoro šest sati radila, a od Općine ćemo dobiti golove, mrežice i druge sportske rekvizite" – kaže Mandžuka.

Planiraju da slijedeće godine imaju uređen prostor za mlađu djecu na kojem će biti klackalice, ljuljačke i prostor za igru.

- "Složna braća kuću grade, a mi smo na odabranom terenu već postavili stolove i mjesto na kojem će moći da se roštilja. U blizini sportskog stadiona bit će i prostor za djecu" – zaključuje mandžuka.

Mjesna zajednica Želeća ima 79 porodica i oko 240 stanovnika.

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba