U utorak, 26.09.2017. godine, glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić i predsjednik IO MIZ Žepče gosp. Armin Beća, boravili su u radnoj posjeti Općini Žepče i tom prilikom se susreli i razgovarali sa načelnikom Općine Žepče, gosp. Matom Zovkom.

Glavnog imama i predsjednika je zajedno s načelnikom primio i predsjedavajući OV Žepče, gosp. Muhamed Jusufović. U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, delegacija Medžlisa razgovarala je s načelnikom o stanju na području općine Žepče, te ponovili i potvrdili kako Islamska zajednica ima uspješnu i korektnu saradnju, kako s načelnikom, tako i sa općinskim službama. Takođe, bilo je razgovora i o Budžetu Općine, s posebnim osvrtom na finansijsku pomoć svim vjerskim zajednicama, te o projektima IZ-e koje će Općina u budućnosti podržati. Razgovaralo se i o završetku izgradnje i rekonstrukcije Trzanske džamije.

Načelnik Zovko, poželio je dobrodošlicu Džafer ef. na prostore općine Žepče, i čestitao na postavljanju na funkciju glavnog imama MIZ Žepče, a gosti su načelniku ovom prilikom uručili i skromne poklone - vrijedne knjige.

Također, dan prije, u ponedjeljak, 25.09.2017. godine, glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić i predsjednik IO MIZ Žepče gosp. Armin Beća, službeno su posjetili Općinsko vijeće Žepče i predsjedavajućeg gosp. Muhameda Jusufovića. Razlog posjete bio je upoznavanje glavnog imama MIZ Žepče sa aktuelnom političkom, privrednom i svakom drugom situacijom na području općine, a samim time i području medžlisa, na čijem je čelu skoro mjesec dana.

Predsjedavajući Jusufović poželio je dobrodošlicu ef. Gračiću, upoznao ga sa stanjem u općini Žepče, a razgovarali su između ostalog i o dosadašnjoj saradnji Medžlisa i Općine, koja je na zavidnom nivou, te o daljoj saradnji i pomoći Općine, kada su u pitanju egzistencijalna pitanja za sve građane, te pomoći Općine oko dalje izgradnje infrastrukture Medžlisa.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba