U nedjelju, 22.10.2017. godine, u Gornjoj Ozimici u organizaciji Udruženja „Spektar“, održan je malonogometni turnir za mališane koji su bili učesnici Škole fudbala u prethodnom periodu. Na ovaj način svečano je obilježena uspješna realizacija projekta  „Rekonstrukcija poligona, škola fudbala i odbojke“, koji je u prethodna četiri mjeseca realiziralo Udruženje „Spektar“.

Tom prilikom dodijeljene su zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

-"Mjesna zajednica Gornja Ozimica uključena je u projekat 'Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH', kojim rukovodi UNDP, a finansiraju ga Vlade Švicarske i Švedske, kao i Općine na čijim područjima se nalaze mjesne zajednice koje učestvuju u ovom projektu. Do sada smo, u okviru navedenog projekta, u našoj mjesnoj zajednici realizirali izgradnju ulične rasvjete, rekonstrukciju sportskog poligona i pokrenuli smo Školu fudbala i odbojke. Posebno nam je drago što smo naše mališane uspjeli odvojiti od mobitela i računara i omogućiti im da kvalitetno provode slobodno vrijeme. Osim rekonstrukcije poligona, uspjeli smo nabaviti i vrijednu sportsku opremu, koju smo koristili u prethodnom periodu. Također je nedavno završen tender za asfaltiranje dvije dionice puta u MZ Gornja Ozimica u vrijednosti oko 25.000 KM i nadamo se da će radovi biti završeni prije početka sniježnih padavina. Posebno želim zahvaliti Općini Žepče koja u svim projektim učestvuje kao sufinansijer, kao i Projektnom timu MZ Gornja Ozimica koji uspješno odgovara zahtjevima koje pred nas postavlja UNDP." -istakao je Hadžić Ernad, koordinator projekta.

Iz MZ Gornja Ozimica zahvaljuju se Udruženju „Spektar“ i svim pojedincima koji su učestvovali u realizaciji projekta. Iako je rezultat turnira bio u drugom planu, vrijedi spomenuti da je pobjenik turnira ekipa MNK Gornja Ozimica.

Nakon turnira mališani su nastavili druženje uz zakusku koju im je priredio organizator.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba