Općinski načelnik Mato Zovko je danas, 10. novembra 2017. godine u posjet primio predstavnika Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, pomoćnika ministra Zdravka Belju.Povod posjete je bio potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava po Javnom pozivu Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, među kojima su se našle žepačka udruženja građana. Svrha dodjele sredstava je pomoć za rad udruga sa ciljem unaprjeđenja položaja i statusa raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica.

Udruženja kojima su dodijeljena sredstva su: UG „Spektar“- 1500 KM, UG „Uzor“-2000KM, NK „Žepče“- 2000KM, BZK „Preporod“- 1000 KM, HKUD „Naši korjeni“- 2500 KM, KUD „Slovo o Žepču“- 1500 KM.

Pomoćnik ministra Beljo je obećao nastavak saradnje i u budućnosti sa općinom Žepče. Udruženja KUD „Slovo o Žepču“ i HKUD „Naši korjeni“ su uručile zahvalnice gospodinu Belji, a načelnik Mato Zovko je izrazio zadovoljstvo što su sredstva dobile upravo one najaktivnije udruge koje djeluju na prostoru općine Žepče.

Sastanku su također prisutvovali Nurđehan Šahinović, ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i Ilija Barešić, pomoćnik načelnika Općine Žepče pri Službi za opću upravu i društvene djelatnosti.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba