Tehnoteka Žepče

Povodom obilježavanja 05. Maja, Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, Poslovna jedinica Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Žepče/Maglaj imala je niz prigodnih aktivnosti kojima je obilježila ovaj značajan datum.

U ponedjeljak 07.05.2018. godine u Dom kulture Zavidovići održana je projekcija filmova u režiji JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona čiji je cilj promocija različitosti i osvještavanje problematike ove skupine našeg društva.

Tako su u utorak, 08.05.2018. godine., u Domu kulture Maglaj imali priliku pogledati filmove učenici osnovnih i srednjih škola s područja općine Maglaj, a danas su filmove u Domu kulture Žepče odgledali žepački osnovci i srednje školici.

U proteklom periodu, prikazano je 6 kratkih filmova koji govore o životima osoba s posebnim potrebama. Filmovi su nastali kao proizvod zajedničkog djelovanja uposlenika i korisnika Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama Visoko.

U Centru u Žepču upriličena je radionica za roditelje korisnika Centra u okviru koje je u dvorištu ove ustanove zasađeno drvo, kao simbol posvećenosti roditelja i u znak zahvale i potpore njihovim naporima u svakodnevnoj ljubavi i skrbi o djeci.

-„Za sutra smo planirali zajednički izlet u prirodu za roditelje i djecu. Nacionalni dan osoba s cerebelarnom paralizom u Centru u Žepču obilježili smo u proteklih pet dana mnogobrojnim sadržajima, i ovom prigodom se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli nam u ovim aktivnostima“, -kazala je za Radio Žepče Eldina Huselja rukovoditelj Centra u Žepču.

-„Važno je napomenuti da je ovo prvi film festival ovog tipa u regionu. Ovim aktivnostima JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona, na čelu s direktoricom Meldinom Ugarak, ima cilj promociju osoba s poteškoćama i podizanje svijesti našeg društva“, - priopćili su iz JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: www.zepce.ba