Tehnoteka Žepče

Jučer, 17.07. 2018. godine općinski načelnik Mato Zovko je posjetio mlade koji borave u Župi sv. Ane u Radunicama u sklopu ljetnih kampova za mlade u organizaciji ravnatelja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ iz Sarajeva, doktora Šime Maršića i župnika Župe sv. Ane u Radunicama, vlč. Ilije Orkića.

Naime, u razdoblju od 2.07. do 1.08. su organizirani kampovi za mlade u Župi sv. Ane u Radunicama, Općina Žepče. Cilj kampa je kroz različite edukativne, kreativne i duhovne radionice upoznati mlade kako na najbolji način iskoristiti slobodno vrijeme, te pospješiti kreiranje suživota i saradnje među mladima različitih vjeroispovijesti.

Zamišljeno je da aktivnosti budu podijeljene u četiri cjeline, odnosno različite oblike kampova. Prvi ljetni kamp „Offline“ je bio održan od 2. do 6.07. u okviru projekta „Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje“. Na ovom kampu je sudjelovala 50 učenika osnovnih i srednjih škola. U razdoblju od 7. do 13.07. održan je kamp na kojem su sudjelovali mladi koji su župni animatori u sklopu programa „Mladi za mlade- Formacija animatora“.

Kamp „Friedensgrund“ se održava od 14. do 22.07. u sklopu ekumenskog projekta „Koračajmo zajedno“. Edukativni kamp koji je u sklopu projekta „Mali putokazi u život“ održat će se od 28.07. do 01.08. i to za 50 djece koji su štićenici domova za nezbrinutu djecu iz različitih krajeva BiH.

Općinski načelnik na sve načine podržava navedene aktivnosti, a u svome obraćanju je naveo kako mu je drago što je prostor naše općine odabran kao mjesto gdje će biti održani obrazovni ljetni kampovi za mlade.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba