Printaj ovu stranu

Podijeljeno više od dvije tone kurbanskog mesa stanovništvu Žepča

By Avgust 24, 2018 1902
Humanitarna organizacija "Igasa" tradicionalno i ove godine radosti Kurban-bajrama podijelila je s vjernicima žepačke općine.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Žepče i mjesnih zajednica, predstavnici "Igase" podijelili su danas na području općine Žepče skoro dvije tone kurbanskom mesa, odnosno 1.112 kurbana.

Kurbani su ove godine podijeljeni isključivo penzionerima i stanovnicima lošijeg imovnog stanja. U samom gradu kurbani su uručeni stanovnicima naselja Preko, Zenički Put i Opšenik, a kurbansko meso dobili su i mještani MZ Željezno Polje i Gornje Golubinje.

Inače, osim Žepča, odakle je započeo ovogodišnji projekat podjele kurbana, HO "Igasa" kurbanskim mesom će obradovati i stanovnike zeničke i sarajevske općine, a određeni broj će biti uručen i narodnoj kuhinji u Prijedoru.

Ovaj projekat na području BiH provodi skoro više od dvije decenije, ove godine koštao je 70.000 KM, a podijeljeno će biti ukupno 2.050 kurbana, odnosno više od četiri tone kurbanskog mesa, od čega najviše na području općine Žepče.

(R.Agić)

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba

Povezani članci (po oznakama)