U utorak, 11.09.2018. godine, nakon tradicionalnog mevluda u Ferhat-pašinoj džamiji koji se održao povodom Nove hidžretske godine poslije podne-namaza, članovi Asocijacije mladih SDA MO Žepče počastili su svoje sugrađane sokom i kolačima, te na taj način dali svoj doprinos obilježavanju Nove hidžretske godine.

Članovi ove organizacije su imali svoj štand pored džamijskog dvorišta do kojeg su prilazili građani sa oduševljenjem, i na taj način podržali projekat.

Osim ovog projekta, članovi navedene organizacije su realizovali još jedan projekat istim povodom. U subotu, 15.09.2018.godine, najmlađim polaznicima mektepske nastave u Ferhat-pašinoj džamiji podijeljeni su paketići, koje su za ovaj projekat pripremili članovi Asocijacije mladih SDA MO Žepče. Mališani su se obradovali poklonima, a članovi navedene organizacije su se obratili mališanima, te tom prilikom kazali da su odabrali baš ovaj uzrast djece kako bi djeca zavoljela mektepsku nastavu, ali i osjetila blagdansku atmosferu, te stekla pozitivne dojmove kako o Novoj hidžretskoj godini, tako i o mektebu uopće.

Članovi ove organizacije njeguju ove projekte već dugi niz godina, te će, kako kažu, nastojati da ih realizuju i u budućnosti, jer je rad za zajednicu ono što ih ispunjava.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba