Nakon što je na jučerašnjoj 19. sjednici OV Žepče ovaj organ usvojio inicijativu Kluba Hrvata da se novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda proglasi pesonom non grata u našoj općini, OO SDP Žepče je uputio saopštenje za javnost koje vam u cijelosti prenosimo.

 

Nakon što je na 19. sjednici Općinskog vijeća Žepče, zahvaljujući  glasovima HDZ-a, suzdržanosti i licemjernosti  vijećnika žepačke SDA, antidržavnom i veleizdajničkom ponašanju Predsjedavajućeg OV Žepče,  gospodina Jusufovića, usvojena inicijativa o nepoželjnosti Zlatnog ljiljana, Željka Komšića u općini Žepče, OO SDP BiH Žepče poziva Predsjedavajućeg OV Žepče, gospodina Muhameda Jusufovića da ukoliko ima i trun morala, podnese neopozivu ostavku na mjesto Predsjedavajućeg OV Žepče.

Zgroženi smo, ali ne i iznenađeni ponašanjem HDZ BiH U OV Žepče, koji je putem Kluba Hrvata zloupotrijebio  instituciju Općinskog vijeća i u ime svih građana općine Žepče proglasio člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, gospodina Komšića  nepoželjnim u općini Žepče.

Ključnu ulogu u antidržavnom činu su odigrali vijećnici SDA, na čelu sa Predsjedavajućim OV Žepče, gospodinom Jusufovićem, koji nije učinio ništa da spriječi izjašnjavanje o pomenutoj inicijativi, pri čemu je licemjerno šutio, ne učestvujući u diskusiji te zajedno sa svojim kolegama iz SDA bio suzdržan kod glasanja.

Kontinuirano antibosansko,  antidržavno i podaničko ponašanje funkcionera žepačke SDA, koji zbog nekoliko dobro plaćenih funkcija u Općini Žepče izdaju i prodaju sve redom je došlo do faze kada svaki građanin, bez obzira na političko opredjeljenje treba reći „DOSTA“

Pozivamo sve progresivne,  probosanski orjentisane pojedince, kulturne, sportske, vjerske, društvene i druge instance da dignu svoj glas protiv još jedne - dogovorene veleizdaje u režiji žepačke SDA i HDZ-a.

(OO SDP Žepče)

(2 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba