Invest Concept Akcija

Nakon što je na jučerašnjoj 19. sjednici OV Žepče ovaj organ usvojio inicijativu Kluba Hrvata da se novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda proglasi pesonom non grata u našoj općini, OO SDP Žepče je uputio saopštenje za javnost koje vam u cijelosti prenosimo.

 

Nakon što je na 19. sjednici Općinskog vijeća Žepče, zahvaljujući  glasovima HDZ-a, suzdržanosti i licemjernosti  vijećnika žepačke SDA, antidržavnom i veleizdajničkom ponašanju Predsjedavajućeg OV Žepče,  gospodina Jusufovića, usvojena inicijativa o nepoželjnosti Zlatnog ljiljana, Željka Komšića u općini Žepče, OO SDP BiH Žepče poziva Predsjedavajućeg OV Žepče, gospodina Muhameda Jusufovića da ukoliko ima i trun morala, podnese neopozivu ostavku na mjesto Predsjedavajućeg OV Žepče.

Zgroženi smo, ali ne i iznenađeni ponašanjem HDZ BiH U OV Žepče, koji je putem Kluba Hrvata zloupotrijebio  instituciju Općinskog vijeća i u ime svih građana općine Žepče proglasio člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, gospodina Komšića  nepoželjnim u općini Žepče.

Ključnu ulogu u antidržavnom činu su odigrali vijećnici SDA, na čelu sa Predsjedavajućim OV Žepče, gospodinom Jusufovićem, koji nije učinio ništa da spriječi izjašnjavanje o pomenutoj inicijativi, pri čemu je licemjerno šutio, ne učestvujući u diskusiji te zajedno sa svojim kolegama iz SDA bio suzdržan kod glasanja.

Kontinuirano antibosansko,  antidržavno i podaničko ponašanje funkcionera žepačke SDA, koji zbog nekoliko dobro plaćenih funkcija u Općini Žepče izdaju i prodaju sve redom je došlo do faze kada svaki građanin, bez obzira na političko opredjeljenje treba reći „DOSTA“

Pozivamo sve progresivne,  probosanski orjentisane pojedince, kulturne, sportske, vjerske, društvene i druge instance da dignu svoj glas protiv još jedne - dogovorene veleizdaje u režiji žepačke SDA i HDZ-a.

(OO SDP Žepče)

(2 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba