UABNOR općine Žepče obilježio dane ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a

Članovi UABNOR-a općine Žepče brojnim aktivnostima i manifestacijama svečano su obilježili dane ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a. U petak,23.11.2018. godine, svečanosti obilježavanja počele su u 10,30 sati na spomeniku palim borcima i antifašistima narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1945. godina polaganjem vijenaca, te minutom šutnje i učenjem fatihe.

Okupljenim antifašistima i prisutnim građanima nadahnutim i emotivnim govorom obratio se veteran antifašističkog pokreta u općini Žepče i uvaženi građanin naše općine Ramiz Skoko šaljući poruke tolerancije i uvažavanja, poštivanja jednakosti i pravičnosti sa osvrtom na dostignuća i ostavštine iz NOB-a i socijalističke revolucije.

U subotu 24.11.2018. godine antifašisti Žepča odlaskom u Mrkonjić Grad, a nakon par sati i u Jajce, sa mnogobrojnim prijateljima iz Udruženja iz svih republika bivše Jugoslavije, prisustvovali su časovima historije na kojima su govorili brojni predstavnici Udruženjaa, predstavnici SABNOR-a BiH, te preživljeli učesnici NOB-a.

Brojni antifašisti kažu da odluke AVNOJ-a i ZAVNOBIH-a tada donesene i dalje žive.

Jučer, 25.11.2018. godine, u Zenici mladi članovi UABNOR-a općine Žepče učestvuju kao polaznici "Škole antifašizma" u organizaciji SABNOR-a ZDK.

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Ponedjeljak, 26 Novembar 2018 14:17
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba