Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) istražuju slučaj seksualnog odnosa 32-godišnjeg muškarca sa 12-godišnjom djevojčicom u Žepču, saznaje “Dnevni avaz”.Akcija mještana

Nepoznatog muškarca s djevojčicom su u napuštenoj kući u mjestu Ljeskovica usred dana pronašli mještani, koji su odmah o svemu tome obavijestili i tamošnju policiju.

- Komšija mi je uznemireno pozvonio na vrata i pozvao me da idem s njim do kuće ispod ceste. Kaže, kćerka mu je rekla da je djevojčica otišla s nepoznatim muškarcem u kuću i da su tamo već dvadesetak minuta – govori nam očevidac ovog događaja.

Odmah su, dodaje, otišli do kuće te polako ušli da ih 32-godišnjak ne bi čuo. No, sve se, zapravo, i odvijalo iza vrata.

- Pokušali smo otvoriti vrata, ali nismo mogli. Oni su bili tik iza njih. Upozorio sam ga da izađe, odbijao je. Potom sam iz sve snage udario nogom u vrata, nakon čega je nepoznati muškarac izašao, dok se djevojčica sakrila iza kauča, a potom i pobjegla – kaže nam očevidac.

Odmah su nazvali policiju, koja je, zajedno s timovima istražitelja, izašla na mjesto događaja.

Izuzeti dokazi

- Iako meni i komšiji ništa nije htio reći, buncao je, govorio da bi se kuća mogla urediti, dozvao se onog trenutka kad je došla policija. Potom je priznao inspektorima seksualni odnos s djevojčicom, ali se čekaju rezultati vještačenja iz Tešnja da se potvrde ovi navodi - govori on.

Policija je na mjestu događaja fotografirala i izuzela sve dokaze, koji će se koristiti u rasvjetljavanju ovog događaja. Pokušali smo jučer dobiti i zvanične informacije od MUP-a ZDK, ali do zaključenja ovog izdanja našeg lista nisu imali više informacija o navodnom seksualnom odnosu 32-godišnjaka sa maloljetnicom.Muškarac iz Željeznog Polja, a ranije je poznat policiji da pješači na duže staze pa je odlučio prepješačiti i 40 kilometara do Ljeskovice da zavede djevojčicu.

Istražuju se okolnosti

Kako nam priča očevidac cjelokupnog događaja, koji je dao izjavu i u Policijskoj stanici Žepče, istražuju se sve okolnosti i još se ne zna je li riječ o silovanju.

- Prema riječima druge djevojčice, koja je bila s tom maloljetnicom, ona je dobrovoljno otišla s njim u tu kuću, bez prisile. Vidjet ćemo šta će pokazati istraga, vještačenje. Još je misterija je li riječ o silovanju – govori očevidac.

(Avaz)

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba