Dana, 09.04.2021. godine, u prostorijama Motela Hanovi u mjestu Donja Golubinja u Žepču, svečano je održana Osnivačka skupština Udruženja žepačkih privrednika "MOTRIX".

Željni jačanja privrednih kapaciteta, unapređenja privrdnog ambijenta, prvenstveno na području općine Žepče, ali i šire, žepački privrednici su nakon niza pozitivnih aktivnosti održali Osnivačku skupštinu Udruženja privrednika, na kojoj je jednoglasno podržana inicijativa, da Udruženje nosi naziv „Motrix“, te će shodno navedenom, u pravnom prometu Udruženje djelovati pod nazivom: Udruženje privrednika „Motrix“ Žepče.

Pored navednog, jednoglasno su usvijeni i svi opći akti neophodni za dalji proces u registraciji Udruženja.

Da se radi o ozibiljnoj priči, u prilog ide činjenica da je jučerašnjoj Osnivačkoj skupštini prisustvovalo dvadeset uglednih privrednika, a određeni broj privrednika, zbog opravdanih razloga, nije prisutvovalo, ali su dali i davat će punu podršku u radu i djelovanju Udruženja.

Radi se o privrednicima koji čine okosnicu privrednog života, ne samo u Žepču, nego i šire.

Pored osnivača, svečanosti su, između ostalog, prisustvovali i predstavnici Općine Žepče, i to pomoćnik općinskog načelnika pri Službi za privredu i finansije Namik Malićbegović, te direktorica Razvojne agencije Žepče, g-đa Branka Janko.

Za predsjednika Udruženja jednoglasno je izabran ugledni privrednik i vlasnik renomirane kompanije TISAKOMERC D.O.O., gospodin Nagib Mujkić, kao i dva potpredsjednika, također ugledna privrednika, Nazim Bećirović i Edin Čaušević.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba