ÂÂÂ
Od 9.40 sati nakon zavrsenog uvidjaja saobracajne nezgode koja se jutros dogodila kod mjesta Papratnica ponovo se nesmetano saobraca magistralnim putem M-17 Begov Han-Zepce.
Pretezno mokar kolovoz i brojni odroni na dionicama koje prolaze usjecima karakterisu ovoga jutra uvjete za odvijanje saobracaja u BiH.

Iz Bosanskohercegovackog auto-moto kluba skrecu paznju na dionice u visim predjelima gdje mjestimicno ima ugazenog snijega na kolovozu, kao i poledice.ÂÂÂ

Posebno se izdvaja sire podrucje Romanije i Kupresa, kao i prijevoji Rogoj (Trnovo-Foca) i Cemerno (Tjentiste-Gacko), a na ovim putevima za slepere i teretna vozila sa prikolicom preporucuje se koristenje lanaca. Podsjeca se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno na putevima u BiH. Na dionicama u kotlinama vidljivost je mjestimicno smanjena zbog magle na 50 do 100 metara.

Ekipe putne operative nalaze se na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali ipak apelujemo na vozace da voze maksimalno oprezno i da drze odstojanje izmedju vozila.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Tuzla u toku su radovi na sanaciji mosta Ljubina 2 na dionici Semizovac-Olovo, gdje su moguce povremene krace obustave saobracaja.

Izdvaja se i putni pravac Mostar-Siroki Brijeg, gdje su u toku radovi na izgradnji pjesacke staze u mjestu Prolog, tako da se saobracaj na mjestu izvodjenja radova odvija usporeno, uz postivanje postavljene signalizacije.

Na granicnim prijelazima ovoga jutra nema duzih cekanja pri prelasku granice.

FENA
(0 glasova)