ÂÂÂ
Na magistralnom putu M-17 kod mjesta Papratnica opcina Zepce jutros oko 8 sati dogodila se saobracajna nesreca u kojoj je jedno lice smrtno stradalo. Do nesrece je doslo nakon sto je vozac golfa registarskih oznaka 558 -A - 075 koji se kretao iz pravca Zenice presao na lijevu traku namjenjenu za vozila iz suprotnog smjera, te tom prilikom direktno udario u teretno vozilo preduzeca "Hit" iz Trna, opcina Laktasi, registrarskih oznaka 035 -K-724 koje je dolazilo iz pravca Doboja.
ÂÂÂ

Na licu mjesta smrtno je stradao vozac golfa Suad Bektic (39) nastanjen u Vogosci dok su vozac teretnog vozila S.G (24) i suvozac LS (32) ,iz Laktasa, zadobili lakse tjelesne povrede.

Vozacima teretnog vozila ukazana je pomoc u Domu zdravlja Zepce.

Prema rijecima kantonalnog tuzioca Adisa Husica nastradali vozac golfa najvjerovatnije je preticao vozilo koje se nije zadrzalo na licu mjesta, ali koje nije uzrocnik saobracajne nesrece. Golf je ,prema njegovim rijecima, prilikom preticanja vjerovatno izgubio kontrolu na lijevoj kolovoznoj traci zbog cega je doslo do direktnog sudara sa teretnim vozilom koje je dolazilo iz suprotnog pravca.

ÂÂÂ
Adis Husic, kantonalni tuzilac
Sabracajna nesreca dogodila se samo nekoliko stotina metara od mjesta proslogodisnje nesrece u kojoj je nastradalo devet osoba iz Serica opcina Zenica. Saobracaj je zbog nesrece na magistralnom putu M
-17 bio u prekidu oko dva sata.


ÂÂÂ

ÂÂÂ

(0 glasova)