ÂÂÂ

Od 18.12.2006. godine, pri JU Dom kulture Zepce, ponovo je oformljena djecija scena "Kuca prijateljstva", koja je prekinula sa radom prije par godina. Novi polaznici djecije scene, iako zasad malobrojni, pravi su entuzijasti. Svojim trudom i zalaganjem zele ostaviti trag u prostoru i vremenu, te umjetnoscu udahnuti jos malo zivota u nas grad.

Za sve ljubitelje pozorista/kazalista, nasi mali umjetnici, uzurbano rade da publici predstave tekst Dugonja, Trbonja i Vidonja, koji bi se mogao ocekivati vec u proljece, te dodaju kako bi to mogao biti i pravi spektakl.


ÂÂÂ
Mali prijatelji pripremaju tekst za predstavu

Sva imena koja krase nas glumacki milje su : Ivan Siric, Kristina Atlagic, Almira Omercic, Kamal Talavi, Marija Bilic, Katarina Atlagic, Emina Malicbegovic, Lemana Spahic i Arnela Mujicic, a pod vodstvom Dijane Smajlovic.

 ÂÂÂ


Svoju nesebicnu pomoc pri realizovanju svega sto ce se odvijati na daskama koje zivot znace, pruzilo je Bosansko narodno pozoriste Zenica, ustupanjem scenarija i kostimografije za predstave, kao i direktor JU Dom Kulture Zepce, Marinko Kelavic koji daje maksimalnu podrsku ovakvim i slicnim projektima.

(0 glasova)