Poveži se putem

Žepče

Održan sastanak partnera na 3. Pozivu za projekte prekogranične saradnje Hrvatska-BiH

Objavljeno

-

Dana 31. oktobra 2013. godine, u prostorijama Razvojne agencije Žepče, održan je radni sastanak čija je svrha bila potpisivanje projekta za zajedničko apliciranje na 3. Poziv za projekte prekogranične saradnje Hrvatska-BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici grada Beli Manastir, u sastavu gradonačelnik gdin. Ivan Doboš, dogradonačelnik gdin. Zoran Kranjčec i direktor firme Subra Consulting d.o.o. gdin Vjekoslav Radišić, te izvršni direktor NVO EKO-Leonardo (Lopare BiH) gdin. Boško Nikolić.

Spomenuti sastanak je bio kulminacija dvomjesečnog intenzivnog rada na izradi projekta iz sektora turizma koji će doprinijeti poboljšanju i unaprjeđenju djelatnosti i učesnika vezanih uz ovaj sektor na području općina Žepče i Lopare u BiH i na području regije Baranja u RH, te povećati njihovu vidljivost i afirmirati spomenuta područja kao turističke destinacije.

Osim spomenute, sa partnerima na ovom projektu su dogovorene i druge zajedničke aktivnosti i saradnja, a sve u cilju poboljšanja ekonomskog stanja i životnih uslova stanovnika općine Žepče.

Radnom sastanku prisustvovao je općinski načelnik Mato Zovko koji je sa gradonačelnikom grada Beli Manastir razgovarao o mogućoj saradnji na polju privlačenja investicija u ove dvije općine i međusobnom povezivanju preduzetnika kroz organiziranje zajedničkih susreta i posjeta.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal