Poveži se putem

Žepče

Ajdina Muslića iz Žepča greškom zamijenili za provalnika i pretukli

Objavljeno

-

Naizgled bezazlena vožnja i odlazak po tenisere koje je trebao da doveze kući, za Ajdina Muslića pretvorila se u noćnu moru. Poslije svega, u njegovoj porodici pitaju se da li je grupa ljudi preuzela vlast u Osovi i Novom naselju kod Žepča u kojem policajci nisu smjeli da intervenišu.

– “Krenuo sam po kolege koji su nastupali na noćnom teniserskom turniru u selu Osova kod Žepča. Bilo je oko ponoći i oni su očekivali da dođem po njih. Međutim, skrenuo sam u pogrešnu ulicu, okrenuo kombi i uzeo telefon da im javim gdje se nalazim” – počinje svoje kazivanje Ajdin Muslić iz naselja Preko u Žepču.

Kaže da ono što se kasnije dogodilo liči na najstravičnije horor filmove. Pred kombijem u kojem je bio, pojavio se automobil, a iz njega je sa sjekirom u ruci izašao stariji čovjek koga nikada ranije nije vidio.

– “Odmah je počeo da udara po kombiju i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. “Odala” me državna zastava BiH u vozilu, a on je sumanuto udarao po kombiju. Kroz poluotvoren prozor sam mu pokušao objasniti da sam zalutao i da čekam prijatelje koji su na teniskom turniru. Nije se obazirao” – prepričava Ajdin Muslić, događaj od prije nekoliko dana.

U strahu je odmah telefonom obavijestio policiju i pokušao da pobjegne iz sela Osova. Uspio je da upali kombi i odveze se u Novo naselje, ali isto vozilo tu mu je prepriječilo put. Ovaj put napadač je poveo još dvojicu pomagača koji su nesretnog Ajdina izvukli iz kombija i počeli bjesomučno da tuku.

Advertisement

– “Sav krvav i izubijan, sa polomljenim zubom i u modricama, molio sam policajce koji su došli na lice mjesta da mi pomognu. Napadači su psovali i njih, žestoko me pretukli po cijelom tijelu i na očigled prisutnih policajaca mirno se odvezli svojim automobilom”– zaključuje Ajdin Muslić.

Otac pretučenog mladića Enver Muslić kaže da je zaprepašten događajem i ne može da shvati zbog čega su pretukli njegovog sina pred dvojicom policajaca koji su nijemo posmatrali premlaćivanje.

– “Teško nam je da shvatimo da se ovo dogodilo našem djetetu. Pitamo se da li sela Osovu i Novo naselje kontroliše policija, ili je na djelu anarhija u kojoj su vlast preuzele neformalne grupe građana iz tih mjesta” – kaže Enver Muslić, otac pretučenog.

Teško im da povjeruju šta se desilo: Enver i Ajdin Muslić
Teško im da povjeruju šta se desilo: Enver i Ajdin Muslić
Ljekarski nalaz Ajdina Muslića
Ljekarski nalaz Ajdina Muslića

 

U službenom izvještaju objavljenom na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK nismo našli informacije o ovom događaju.

U nekoliko navrata putem telefona smo pokušali kontaktirati Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK, kako bismo dobili službene informacije ovog događaja, ali svaki naš poziv se preusmjeravao na automatski telefax.

(C.Udovičić)

U nastavku možete pročitati vijesti 122 MUP-a ZDK za 17.07.2017. godine.

Advertisement

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području: Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (1) i Policijske uprave Žepče (2).

Maglaj

Dana 17.07.2017. godine, Policijskoj stanici Maglaj je prijavljeno da je na magistralnom putu M-17 u mjestu Poljice, otuđen jedan saobraćajni znak. Istražitelji Policijske stanice Maglaj su na licu mjesta izvršili uviđaj.

Žepče

Dana 17.07.2017. godine, u mjestu Mjestova Ravan, ispred trgovačke radnje “Leptir”, izvršeno je krivično djelo krađa mobilnog telefona, vlasništvo T.A. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal