Poveži se putem

Žepče

Akcija FUP-a: Žepčaku izvršen pretres imovine zbog utaje poreza

Objavljeno

-

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine u vlasištvu pravnog lica u M.M. (1996) iz Žepča.

Policijski službenici Federalne uprave policije realizovali su jučer operativno-taktičku akciju “Assault” zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela “Porezna utaja” iz člana 273. stav 3., a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

– Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Zenici izvršen je pretres nepokretne imovine u vlasništvu M.M. (1996) iz Žepča, te je tom prilikom pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija o poslovanju, mobilni telefoni, registarske oznake i saobraćajne dozvole, kao i drugi dokazi koji se dovode u vezu sa počinjenjem krivičnog djela.

Lice se sumnjiči da je određeni vremenski period izbjegavalo plaćanja propisana poreznim zakonodavstvom Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno doprinosa socijalnih osiguranja i druge obaveze.

Nakon izvršenog pretresa i privremenog oduzimanja dokumentacije i drugih predmeta, službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalong tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nastavljaju dalji rad u cilju dokumentovanja počinjenih krivičnih djela – saopćeno je iz FUP-a.

Avaz

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal