Poveži se putem

Žepče

Aktivnosti CK Žepče u Sedmici Crvenog križa

Objavljeno

-

Crveni križ Žepče je 8. maja 2013. godine obilježio Svjetski dan Crvenog križa. Mladi volonteri- srednjoškolci su zajedno s volonterima kućne njege Crvenog križa Žepče u Poslovnom centru „Libertas“ u Žepču u vremenu od 12,00 do 14,00 sati omogućili građanima da iskažu solidarnost prema osobama koje su u stanju socijalne potrebe, te da svojim prilogom pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Na postavljenom punktu u PC vršeno je učlanjenje u Crveni križ, uz dobivanje članske knjižice za tekuću godinu.

Godišnja članarina za odrasle iznosi 2,00 KM, a za mlade 1,00 KM. Građani su također imali priliku kupiti i markice u apoenima od 0,50 KM.

Obilježavanjem Svjetskog dana Crvenog križa počinje i Sedmica Crvenog križa od 8. do 15. maja 2013. godine pod sloganom „150 godina humanitarne akcije“.

Aktivnosti koje Crveni kriz Žepče planira provesti su 9. i 10. maja ove godine obilazak porodica koje su ovisne o brizi drugih ljudi, (stari i nemoćni), zatim 11. maja učestvovanje na Kantonalnom takmičenju u pružanju prve pomoći za osnovne i srednje škole, koje ce biti održano u Zenici. Istog datuma je i učestvovanje delegata Crvenog križa Žepče na Skupštini Crvenog križa Zeničko- dobojskog kantona, te konferenciji mladih ZDK.

Prikupljanje hrane i higijenskih sredstava za socijalno ugrožene nastavit će se u ponedjeljak, utorak i srijedu na punktu u „Libertasu“, po stanovima u gradskom području, te privatnim trgovačkim i drugim objektima, a novčani prilozi se mogu uplatiti na žiro račun Crvenog križa Žepče kod UniCredit banke na broj računa 3383102200145575, svrha- pomoć za socijalno ugrožene.

Advertisement

16. maja 2013. godine bit će održana i druga ovogodišnja akcija darivanja krvi (akcija za odrasle). Akcija počinje u 8,00 sati u Bolnici u Žepču. Za darivatelje krvi bit ce osigurani zahvalni paketi.

Crveni križ Žepče poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi, kao i sve odrasle osobe u dobi do 65 godina de se odazovu ovoj akciji.

Crveni križ Žepče

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal