Poveži se putem

Žepče

Federalna ministrica okoliša i turizma posjetila Žepče

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko je u službeni posjet primio ministricu Federalnog ministarstva okoliša i turizma Editu Đapo. Sastanku je prisustvovao i ministar Ministarstva prostornog uređenja FBiH Josip Martić.

Općinski načelnik se ministrici zahvalio na dolasku, izrazivši zadovoljstvo što ima priliku sa stručnjacima i ministrima iz resora okoliša i turizma, te prostornog uređenja, porazgovarati na temu ove važne oblasti, te prezentirati prilike u Žepču. Općinski načelnik je naveo kako je osobito ponosan što je Općina Žepče još prije 13 godina izgradila prečistač na rijeci Bosni i time riješila problem fekalnog otpada i onečišćenja rijeke Bosne. Ministricu je upoznao i sa aktuelnom temom o odvozu komunalnog otpada na regionalnu deponiju Mošćanica, što je dovelo do poskupljenja komunalnih usluga na području naše općine. Načelnik je također istaknuo kako je Općina Žepče zajedno s JP Komunalno Žepče posljednjih godina uveliko proširila mrežu odvoza otpada, što je dovelo do rješenja problema odlaganja otpada na većini općinskog područja.

Razgovaralo se i o nadolazećim projektima, te njihovom utjecaju na okoliš. Jedan od njih je zahtjev za dodjelu koncesije za izgradnju hidroelektrane u MZ Begov Han, budući da upravo Federalno ministarstvo okoliša i turizma izdaje okolišnu dozvolu, koja je preduvjet za daljnji postupak dodjele koncesije. Kroz Žepče u narednim godinama prolaze i dvije važne prometne dionice i to koridor VC koji će upravo u Žepču imati najveće interregionalno čvorište, i brza cesta Tuzla-Žepče.

Ministrica se zahvalila na prijemu, te upoznala s mogućnostima apliciranja na natječaje, kako bi se u narednom razdoblju postigla saradnja u zajdničkim projektima.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal