Poveži se putem

Sponzorirani članci

FIS: Još jedna uspješna godina u nizu

Objavljeno

-

Proteklih dana održan je godišnji sastanak Uprave poduzeća FIS d.o.o. na kojem su analizirani i sumirani rezultati u protekloj godini te usvojeni poslovni planovi i zadaci za 2019.godina. 2018. bila je još jedna u nizu uspješnih poslovnih godina u kojoj je FIS zadržao lidersku poziciju u proizvodnji namještaja u BiH te potvrdio visoku poziciju u segmentu prodaje roba široke potrošnje na domaćem tržištu.

“U 2018.godini ostvarili smo odlične poslovne rezultate i u odnosu na prethodnu godinu povećali prihode. Rast prodaje zabilježen je u svim segmentima roba široke potrošnje.

Kada je riječ o proizvodnji, protekle godine smo imali već vidljive rezultate netom završenog velikog investicionog ulaganja u modernizaciju procesa i nove tehnologije – za 10% je povećana proizvodnja a što je posebno bitno, u značajnoj mjeri povećan je izvoz namještaja na strana tržišta.”

Istaknuo je prilikom prezentacije poslovanja predsjednik Uprave FIS-a Zoran Maros

 

Rekordni rezultati i stalan rast prihoda FIS bilježi unazad nekoliko godina što je zajednički uspjeh zaposlenika i snažnog i funkcionalnog menadžmenta poduzeća. Kako je poznato,već petu godinu FIS-om upravlja profesionalni menadžment kojem su upravljačku funkciju predali suvlasnici, osnivači i dugogodišnji direktori Pero Gudelj i Snežana Gudelj.

Advertisement

Odvajanje vlasničke od upravljačke funkcije kroz cijeli period pokazalo se kao racionalan potez koji je rezultirao vrlo uspješnim poslovanjem. Suvlasnici FIS-a su zadovoljni postignutim rezultatima u 2018. a pred Upravu poduzeća postavljeni su novi zadaci i planovi za ovu godinu.

Cilj je zadržati jednu od vodećih pozicija u domenu trgovine na malo kao i u proizvodnji namještaja te osnažiti proizvodnju tekstila;pratiti i prilagođavati se zahtjevima tržišta, dodatno ulagati u suvremene tehnologije i nova zapošljavanja te osiguravati što bolje radne uvjete za zaposlenike.

Više od dvije decenije FIS je jedan od oslonaca bh. gospodarstva – sigurna i stabilna domaća kompanija prepoznata kroz prodaju kao osnovnu djelatnost sa 18 prodajnih centara , ali i kao respektabilan proizvođač namještaja ‘’Ambyenta’’ i tekstila sa brendovima: ‘’GS’’ – čarape, ‘’Anbinni’’ -odjeća za bebe i ‘’FIS HOME’’ -kućni tekstil.

U suštini poslovne filozofije FIS-a je zadovoljan kupac i ka tome su usmjerene sve poslovne aktivnosti i sva pažnja. Poduzeće je nositelj brojnih priznanja i medalja a posljednje u nizu su, i to po četvrti put zaredom dobivene, medalja vrhunske izvrsnosti ‘’Prijatelj kupaca’’ koju je FIS-u dodijelila renomirana organizacija ICERTIAS i Certifikat bonitetne izvrsnosti -što je međunarodno priznanje za ekonomsku pouzdanost koji dodjeljuje BISNODE.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal