Poveži se putem

Žepče

Foto: Bijela tehnika za 48 porodica iz Čola i Šahmana

Objavljeno

-

Četrdeset osam porodica iz sela Čole i Šahmani u Željeznom Polju, posljednjeg septembarskog dana 2014. godine – obradovala je vrijedna donacija kompanije Telemach iz Sarajeva. Oni su danas preuzeli veš-mašine, frižidere i šporete koje je Telemach obezbijedio, nakon sprovedene ankete i razgovora sa mještanima ugroženih područja koji su pretrpjeli štete u poplavama.

– Kada smo pitali stanovnike ugroženog područja šta im je najpotrebnije, rekli su da je to bijela tehnika i Telemach je to odmah kupio i direktno podijelio stanovnicima sela Čole i Šahmani, ono što im je najpotrebnije. I dalje ćemo raditi na donacijama, ne samo za ovaj kraj, već i za tuzlanski kanton i Brčko Distrikt – izjavila je Anela Džuho, voditeljica odjela za marketing i interne medije kompanije Telemach.

Kompanija Telemach je najveći operater digitalne i analogne kablovske televizije, kao i jedan od vodećih pružatelja usluge širokopojasnog interneta u BiH, a od kraja 2011. i operator fiksne telefonije.
Telemach BiH je nastao integriranjem kablovskih distributera širom BiH tokom 2010., 2011. i 2012. godine (BH Cabelnet, GlobalNet i Elob iz Sarajeva, Monet iz Mostara, Telekabel iz Zenice, ArtNet iz Kiseljaka i Vinet iz Visokog), a danas zapošljava oko 210 ljudi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal