Poveži se putem

Žepče

Foto: Crveni križ i GSS Žepče izveli pokaznu vježbu u centru grada

Objavljeno

-

U subotu, 26.01.2019. godine, u prostorijama Crvenog križa Općine Žepče i na platou ispred Doma kulture uspješno je upriličeno predstavljanje rada i aktivnosti GSS-a Žepče i Mladih Crvenog križa općine Žepče kroz edukativno druženje, te pokaznu vježbu iz pružanja prve pomoći sa realističnim prikazima povreda, stanja, oboljenja i načina saniranja.

Prezentaciju o radu te ličnoj i kolektivnoj opremi održao je Toni Matijević, predsjednik GSS-a Žepče.

Iako ova služba postoji tek od prošle godine, imali su priliku da se dokažu na terenu, a saradnja s Crvenim križom, kažu, podići će nivo rada i vještina.

Advertisement

– Do sada smo sudjelovali u četiri akcije spašavanja. Imamo 20 članova Službe, od čega su 12 aktivnih i prošli su sve potrebne obuke, tečaj SAR-a, pružanja prve pomoći te kurseve spašavanja u zimskim i ljetnim uvjetima – rekao je za Avaz Toni Matijević.

Marko Sinanović, predsjednik Crvenog križa Žepče, istaknuo je važnost udruživanja i saradnje sa GSS-om, s obzirom na zajedničke ciljeve, brigu, spašavanje i obučavanje stanovništva.

– U planu nam je pisanje zajedničkih projekata. Jedan od njih će biti kamp koji ćemo organizirati na Martinskom Visu da bismo što više građanstva privukli i upoznali s našim radom, ali i korisnim obukama za pomoć i samopomoć – ističe Sinanović.

Ovom prilikom na platou ispred Doma kulture upriličena je združena vježba GSS-a Žepče, medicinskog tima mladih Crvenog križa i Hitne medicinske pomoći. Tema vježbe je bila pružanje medicinske pomoći unesrećenima koji su pali s visine te njihov transport. A za što realniji scenarij, pobrinuli su se markiranti CK, a sve su povrede i rane prikazane realno. Vježba je ocijenjena kao vrlo uspješna.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal